Булочки з корицею, або синабони - популярний і дуже смачний десерт, проте приготувати його з нуля не так то просто, оскільки потрібно дуже довго вимішувати тісто. Водночас, якщо вам не хочеться морочитися, а домашніх синабонів усе-таки хочеться, то Express пропонує альтернативний "максимально простий рецепт". Завдяки одній простій заміні з такими синабонами впорається навіть кулінар-початківець.
Так, рецепт, опублікований BBC Good Food, передбачає використання для синабонів готового тіста для круасанів. Для приготування партії з 18 маленьких булочок вам знадобиться всього 4 інгредієнти, не рахуючи глазурі.
Інгредієнти для синабонів
- 250 г готового тіста для круасанів
- 30 г несолоного вершкового масла
- 2 ч. л. кориці
- Шість ст. ложок світло-коричневого цукру
Для білої глазурі
- 240 г цукру для глазурі
- Дві столові ложки розтопленого вершкового масла
- Дві чайні ложки ванільного екстракту
- Чотири столові ложки молока
Метод приготування
Спочатку розігрійте духовку до 180C/Газ 4, потім вистеліть 23-сантиметрову форму для торта квадратом пергаменту для випічки так, щоб кути стирчали вгору. Це необхідно для того, щоб легко вийняти булочки після приготування.
Потім витягніть тісто для круасанів з упаковки і розкладіть його на чистій сухій робочій поверхні. Гострим ножем розріжте тісто на три частини. Розділіть масло на чотири частини і три порції розподіліть по кожному шматку тіста.
Далі змішайте в мисці корицю та цукор. На кожен із прямокутників тіста посипте дві-три чайні ложки цукрової суміші, а потім згорніть тісто в рулет.
Коли у вас вийде три рулети, розріжте кожен навпіл, а потім кожну половину на три частини. Щоб зробити булочки побільшими, розріжте половини рулету на одну або дві частини.
Покладіть рулети у форму двома колами - між ними має залишатися достатньо місця, щоб вони піднялися та розправилися. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 15 хвилин або поки рулети добре не піднімуться та не пропечуться наскрізь.
Тим часом нагрійте цукор, що залишився, і змішайте його з маслом, що залишилася, щоб вийшла густа карамель. Коли рулети будуть готові, полийте їх карамеллю. Як альтернативу приготуйте білу глазур: цукрову пудру, розтоплене вершкове масло, ванільний екстракт і молоко з'єднайте в мисці і перемішайте до однорідності, а потім полийте теплі рулети, попередньо розділивши їх на порційні шматочки.
Раніше УНІАН публікував рецепт шоколадного торта з трьох інгредієнтів, який готується всього 13 хвилин.