Рулет різдвяне поліно - це традиційний святковий десерт, який являє собою загорнутий бісквіт з кремом і ганашем.
Як пише Еxpress, найпростіший рецепт приготування цього тістечка придумала відомий кулінар Мері Беррі. Знадобиться лише 10 хвилин на випікання і певний час для того, щоб зібрати десерт і дати йому застигнути.
"Мері Беррі показує вам, як приготувати надійне шоколадне святкове поліно. Це надзвичайно смачно і ідеальна альтернатива різдвяному пудингу", - зазначається у публікації.
Для приготування знадобляться:
- яйця - 4 шт.;
- цукор - 100 г
- борошно - 65 г;
- розпушувач - чверть чайної ложки;
- какао-порошок - 40 г.
Для ганаша потрібно буде взяти 300 мл жирних вершків та 300 г чорного шоколаду. Крім того, потрібно збити 300 мл жирних вершків для змащення.
Розігрійте духовку до 200°C і вистеліть пергаментом форму для рулетів 33x22 см.
Для бісквіта збийте яйця та цукор до блідої піни. Просійте в миску борошно і какао і повільно змішайте. Вилийте суміш у форму, розрівняйте поверхню лопаткою та випікайте від восьми до 10 хвилин. Бісквіт має піднятися, а його краї - відійти від форми.
Покладіть на робочу поверхню шматок пергаменту, розміром більше форми для рулету та посипте його цукровою пудрою. Обережно помістіть бісквіт на папір і зніміть пергамент, на якому він випікався.
Зробіть позначку 2,5 см уздовж одного з довших країв для орієнтира і, починаючи з цього місця, щільно згорніть бісквіт разом з папером. Він так має повністю охолонути.
У цей час розігрійте вершки у сотейнику і додайте туди шоколад. Коли ганаш буде готовий, охолодіть його та приберіть у холодильник для застигання.
Розгорніть рулет і видаліть папір. Далі покрийте його збитими вершками і знову згорніть.
Перекладіть торт на сервірувальну тарілку, і покрийте шоколадним ганашем. Для цього використовуйте кондитерський мішок із зірчастою насадкою. Проведіть довгі товсті лінії вздовж торта, покриваючи його повністю, поки він не стане схожим на кору дерева. За бажанням можна прикрасити його пудрою, щоб він виглядав ніби трохи присипаний снігом.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати запечену картоплю на Різдво за цікавим рецептом.