Шеф-кухар поетапно розповіла, як саме приготувати цю страву, аби вона була смачною /  фото ua.depositphotos.com

Ризотто є чудовою стравою, яка ідеально підійде для вечері у холодні осінні місяці. Шеф-кухар Нігелла Лоусон розповіла, як легко приготувати ризотто з невеликим переліком інгредієнтів, пише Mirror

Спосіб приготування

Спочатку вам потрібно нарізати цибулю-шалот або білі частини зеленої цибулі, а потім селеру, аби створити класичну основу для страви. 

Після чого обсмажте овочі на сковороді на розтопленому вершковому маслі, додаючи оливкову олію, аби вони не підгоріли. 

Відео дня

Поки овочі смажаться, приготуйте літр овочевого бульйону з кип'яченою водою та додайте у сковороду рис для ризотто, помішуючи, поки зерна не стануть "глянцевими". 

"Рис почне вбирати бульйон, виділяючи крохмалисту кремоподібну рідину, яка перетворюється на ризотто", - додала Нігелла.

Після того, як рис вбере у себе бульйон, додайте його в каструлю. Зокрема шеф-кухар радить додавати по три-чотири ополоники кожного разу, коли рис вбиратиме рідину, через рівні проміжки часу. Вже за 20 хвилин весь бульйон має вбратися, а рис зваритися. 

Поки ризотто готується, посипте сковороду розмарином та цедрою половини лимона. В іншій мисці змішайте яєчний жовток, вершки, пармезан та свіжий лимонний сік, аби вийшла "примулова емульсія".

Після чого перемішайте цю суміш у каструлі з рисом, що надасть блідому рису світлого відтінку.

Такий рецепт сподобався багатьом підписникам Нігелли, які писали свої відгуки: 

"Цей рецепт - блаженство. Я роблю його знову і знову".

"Я готував цей рецепт двічі, і він не розчарував мене жодного разу, я використовував два яєчних жовтки і сік цілого лимона, і це, безумовно, спрацювало. Чудовий рецепт, рекомендую".

"Я зробив це втретє вчора ввечері в гостях у друзів! І знову вони були в захваті!!!"

Інші смачні рецепти

Раніше шеф-кухарі розповіли, як приготувати яблучний пиріг з пісочного тіста. За їхніми словами, така страва є класичною і традиційною. 

Також відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився рецептом смачного курячого пирога. Він зазначив, що для приготування цієї страви знадобиться всього 15 хвилин. 

Вас також можуть зацікавити новини: