Цей лимонний кекс порадує своєю простотою / скріншот

Десерти с цитрусовим смаком та ароматом створюють по особливому теплий настрій. У кулінарному блозі Kirbie's Cravings поділились лимонним пирогом, який готується лише з кількох доступних інгредієнтів.

"Цей лимонний пиріг м’який, вологий і насичений лимонним смаком. Його легко приготувати, для нього потрібні лише чотири інгредієнти. На відміну від більшості тістечок, вам не потрібне масло чи олія. Торт политий солодко-терпкою лимонною глазур’ю. Чудово підходить для сніданку чи десерту", - зазначає авторка.

Вона радить обов'язково використовувати сік і цедру. Загалом для приготування знадобляться:

Відео дня
  • яйця - 3 шт.;
  • згущене молоко - 303 г;
  • борошно - 128 г;
  • розпушувач - 1/3 ч.л.;
  • лимонний сік - 2 ст.л.;
  • лимонна цедра - 2 ч.л.

Заздалегіть розігрійте духовку до 160 градусів. Форму для випічки вистеліть пергаментом.

Збийте яйця та згущене молоко до однорідної маси. Потім поступово додайте борошно. Слідкуйте, щоб не було грудочок.

Останніми в тісто йдуть сік та цедра. Перемішавши, вилийте масу у форму й випікайте приблизно 45 хвилин, але слідкуйте за готовністю десерту. Перевіряйте його зубочисткою. Крім того, при натисканні на поверхню пиріг має бути пружним.

Десерт потрібно повністю охолодити у формі і лише потім виймати. Після цього його можна полити глазур'ю, хоча вона і не обов'язкова.

Для її приготування змішайте 1-2 ст.л. лимонного соку з цукровою пудрою до потрібної вам консистенції.

Що ще смачного можна приготувати

Шоколадні торти мають безліч прихильників. Приготувати такий десерт самому вдома - особливе задоволення. Мережу підкорив рецепт смаколика від Instagram-блогерки Емми Уіллс.

Також зараз ідеальний час, щоб приготувати щось із гарбуза. Медісон Еберхардт, пекар і засновник Mmatilda Bakes, поділилася рецептом свого пирога. 

Вас також можуть зацікавити новини: