Лимонний десерт чудово підійде до вечірнього чаю / фото ua.depositphotos.com

Приготування домашньої випічки – це затишний спосіб провести вільний день. Головне обрати правильний рецепт, щоб отримати хороший результат. Спеціальний лимонний пиріг Мері Беррі неймовірно простий і вимагає лише шість інгредієнтів.

"Начинка з лимонним кремом робить цей бісквіт дійсно особливим. Найкраще вийде, якщо використовувати домашній лимонний курд. Це знежирений бісквіт, але крем робить його особливим", - каже кондитер, яку цитує Еxpress.

Це прекрасний рецепт, якщо вам захочеться чогось смачного, але простого до чашки чаю, оскільки він чудово зігріє вас холодного осіннього вечора. Для приготування знадобляться:

Відео дня
  • цукрова пудра - 100 г;
  • борошно - 100;
  • розпушувач 1 ч.л.;
  • жирні вершки - 200 мл;
  • яйця - 4 шт.;
  • лимонний курд - 6 ст.л.;
  • трохи цукрової пудри для прикрашання.

Для початку розігрійте духовку до 190C. Змастіть маслом дві круглі форми, а потім застеліть основи папером для випічки.

Помістіть яйця та цукор у велику жаростійку миску над каструлею з киплячою водою, а потім обережно збийте, доки не отримаєте білу, кремову та густу суміш.

Після цього знімаємо з вогню і збиваємо ще дві хвилини. Далі просійте в суміш борошно і акуратно вмішайте. Розподіліть суміш між двома формами, а потім за допомогою ножа рівномірно вирівняйте поверхню. Поставте форми в попередньо розігріту духовку на 20 хвилин або поки коржі не піднімуться.

Коли тістечка будуть готові, викладіть їх на решітку, зніміть папір для випічки та дайте охолонути, поки робите начинку. Для цього збийте вершки до густоти, а потім додайте лимонний курд.

Додайте щедру кількість начинки з лимонним кремом на верхню частину одного коржа та накрийте другим. Посипте верх торта цукровою пудрою перед подачею. Можна прикрасити натертою лимонною цедрою.

Що ще приготувати на десерт

Приготування ідеального кавового торта може здатися складним, але з правильним рецептом це просто. Кулінарний блогер Шарлотта Оутс поділилась своїм "легким і смачним" десертом.

Рецепти шоколадного пирога також не обов’язково повинні бути довгими, складними або навіть вимагати використання духовки. Зокрема, їх можна приготувати з трьох інгредієнтів в аерогрилі.

Вас також можуть зацікавити новини: