Різдво вже майже настало і тому варто порадувати себе та близьких не тільки святковою їжею, а й напоями.
Кавовий експерт Джонні Інгленд із Lofbergs поділився з Еxpress рецептом смачного імбирного лате, яке можна приготувати вдома за лічені хвилини. Для цього знадобляться:
- свіжозварена кава - 100 мл;
- молоко - 300 мл;
- мелений імбир - 0,5 ч.л.
- кориця - чверть чайної ложки;
- мускатний горіг - дрібка;
- ванільний екстракт - чверть чайної ложки;
- збиті вершки.
Зваріть каву та налийте її у високу склянку або велику чашку. У сотейнику змішайте спеції, цукор і ванільний екстракт. Додайте туди 75 мл молока, нагрійте його та збивайте, поки цукор не розчиниться. Порціями по 50 мл додайте решту молока, продовжуючи збивати. Прогрійте його до утворення пари і влийте до кави.
Зверху прикрасьте збитими вершками та посипте меленим імбиром.
Також є ще більш солодкий варіант - м'ятний мокко. Для приготування однієї порції вам знадобляться:
- молоко - 175 мл;
- еспресо чи міцна кава - 175 мл;
- цукор - 2 ст.л.;
- какао-порошок 1 ст.л.;
- ¼ чайної ложки екстракту м'яти або ½ чайної ложки м'ятного сиропу;
- ванільний екстракт - чверть чайної ложки;
- збиті вершки.
У невелику каструлю додайте молоко, какао і цукор. Нагрівайте на середньому вогні, поки навколо краю не почнуть утворюватися маленькі бульбашки і цукор не розчиниться.
Додайте еспресо або каву, екстракт м’яти та екстракт ванілі. Зніміть з вогню та подавайте у великій кухлі або термостійкій склянці, прикрасивши зверху збитими вершками та шоколадною стружкою.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний бісквіт з ніжним мусом на Різдво.