Гуру випічки Мері Беррі поділилась своїм неймовірним лимонним пирогом з безе. Цей десерт давно є хітом для сімейних зустрічей на новорічні свята за свій сенсаційний смак.
Як пише Еxpress, цей пиріг "легкий" у приготуванні та "смачний". Він забере близько 30 хвилин вашого часу і дасть змогу пригостити 8-10 людей шматочком.
Для тіста знадобляться:
- борошно - 225 г;
- масло - 175 г;
- цукрова пудра - 45 г;
- яйця - 1 шт.
Для начинки візьміть сік та цедру шести лимонів, 65 г кукурудзяне борошна, 250 г цукрової пудри і жовтки з 6 яєць.
Для безе треба 225 г цукрової пудри, дві чайні ложки кукурудзяного борошна і білок з 4 яєць.
Духовку розігрійте до 180C/газ 4. У комбайні перебийте масло з борошном, а потім додайте пудру, яйце та трохи води - у вас має вийти гарна куля тіста.
Потім розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3 мм і викладіть у форму для пирога 22 см. Накрийте харчовою плавкою та приберіть на півгодини у холодильник.
Після цього вийміть форму з тістом із холодильника та обріжте надлишки тіста. Обов’язково притисніть верхній край тіста, щоб він був трохи вище верху форми. Зверху викладіть пергаментом та висипте квасолю чи зернові - вони не дадуть тісту надутися. Випікайте 15 хвилин, після чого вийміть пергамент та потримайте випічку в духовці ще 5 хвилин.
Вийміть основу з духовки та знизьте температуру до 170C/газ 3 з половиною.
Для начинки змішайте цедру та сік лимона з кукурудзяним борошном, щоб отримати однорідну пасту. Налийте в каструлю 450 мл води і доведіть її до кипіння. Додайте лимонну суміш в гарячу воду, помішуючи на вогні, поки вона не загусне і знімайте.
В окремій мисці змішайте цукор і жовтки. Їх треба обережно вмішати у начинку. Продовжуйте готувати на вогні, поки вона не загусне. Дайте начинці трохи охолонути й переливайте на основу.
Для меренги збийте білки до м’яких піків. Поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати, поки безе не стане жорстким і блискучим. Всипте кукурудзяне борошно і збийте ще раз.
Викладіть безе на форму з тістом, переконавшись, що вона повністю покриває лимонну начинку. Випікайте у духовці близько 15 хвилин. За цей час начинка має повністю приготуватись а меренга - покритися легкою золотистою скоринкою. Подавати десерт треба ледь теплим або повністю холодним.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний бісквіт з ніжним мусом.