Лимонний пиріг - це чудова випічка на світа / фото ua.depositphotos.com

Гуру випічки Мері Беррі поділилась своїм неймовірним лимонним пирогом з безе. Цей десерт давно є хітом для сімейних зустрічей на новорічні свята за свій сенсаційний смак.

Як пише Еxpress, цей пиріг "легкий" у приготуванні та "смачний". Він забере близько 30 хвилин вашого часу і дасть змогу пригостити 8-10 людей шматочком.

Для тіста знадобляться:

Відео дня
  • борошно - 225 г;
  • масло - 175 г;
  • цукрова пудра - 45 г;
  • яйця - 1 шт.

Для начинки візьміть сік та цедру шести лимонів, 65 г кукурудзяне борошна, 250 г цукрової пудри і жовтки з 6 яєць.

Для безе треба 225 г цукрової пудри, дві чайні ложки кукурудзяного борошна і білок з 4 яєць.

Духовку розігрійте до 180C/газ 4. У комбайні перебийте масло з борошном, а потім додайте пудру, яйце та трохи води - у вас має вийти гарна куля тіста.

Потім розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3 мм і викладіть у форму для пирога 22 см. Накрийте харчовою плавкою та приберіть на півгодини у холодильник. 

Після цього вийміть форму з тістом із холодильника та обріжте надлишки тіста. Обов’язково притисніть верхній край тіста, щоб він був трохи вище верху форми. Зверху викладіть пергаментом та висипте квасолю чи зернові - вони не дадуть тісту надутися. Випікайте 15 хвилин, після чого вийміть пергамент та потримайте випічку в духовці ще 5 хвилин.

Вийміть основу з духовки та знизьте температуру до 170C/газ 3 з половиною.

Для начинки змішайте цедру та сік лимона з кукурудзяним борошном, щоб отримати однорідну пасту. Налийте в каструлю 450 мл води і доведіть її до кипіння. Додайте лимонну суміш в гарячу воду, помішуючи на вогні, поки вона не загусне і знімайте.

В окремій мисці змішайте цукор і жовтки. Їх треба обережно вмішати у начинку. Продовжуйте готувати на вогні, поки вона не загусне. Дайте начинці трохи охолонути й переливайте на основу. 

Для меренги збийте білки до м’яких піків. Поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати, поки безе не стане жорстким і блискучим. Всипте кукурудзяне борошно і збийте ще раз.

Викладіть безе на форму з тістом, переконавшись, що вона повністю покриває лимонну начинку. Випікайте у духовці близько 15 хвилин. За цей час начинка має повністю приготуватись а меренга - покритися легкою золотистою скоринкою. Подавати десерт треба ледь теплим або повністю холодним.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний бісквіт з ніжним мусом.

Вас також можуть зацікавити новини: