Цей пиріг готується просто та не займе багато часу / фото ua.depositphotos.com

Восени гарбуз набирає неабиякої популярності серед любителів смачних страв та десертів. Цього разу пекарка Медісон Еберхардт поділилася рецептом гарбузового чайного пирога, який стане ідеальною їжею для проведення затишних вечорів, пише Express

"Теплі спеції - кориця, кардамон та імбир - ідеально поєднуються з гарбузом, створюючи затишний, схожий на чай, смак. Ви отримуєте цю землисту, пряну солодкість гарбуза з тонким відтінком спецій чаю. Підрум'янена вершкова глазур додає насиченої горіхової солодкості, яка чудово балансує спеції", - розповіла пекарка.

Такий пиріг готується близько години, час на підготовку становить приблизно 20-30 хвилин, а випікається він у духовці за 35-40 хв.

"Цей пиріг досить легко приготувати, навіть якщо ви не є досвідченим пекарем. Найскладніше, можливо, підрум'янити масло для глазурі, але якщо ви стежите за цим, то все буде просто. Тісто саме по собі просте, а інгредієнти легко знайти, особливо восени", - запевнила Медісон.

Інгредієнти для коржа

  • 250 г борошна грубого помелу;
  • 270 г цукру;
  • 240 г гарбузового пюре;
  • два яйця;
  • 120 м пахти;
  • 115 г несолоного вершкового масла (розтопленого);
  • дві чайні ложки ванільного екстракту;
  • половина чайної ложки харчової соди;
  • одна чайна ложка розпушувача;
  • одна чайна ложка імбиру;
  • одна чайна ложка кардамону;
  • одна столова ложка меленої кориці;
  • одна чайна ложка гарбузової спеції (або одна чайна ложка меленої рукавички та мускатного горіха, змішаних разом);
  • пів чайної ложки солі;
  • одна чайна ложка меленої гвоздики.

Інгредієнти для глазурі

  • 115 г несолоного вершкового масла;
  • одна чайна ложка ванільного екстракту;
  • чотири столові ложки молока;
  • від 625 г до 750 г цукрової пудри (залежно від бажаної консистенції).

Спосіб приготування пирога

Розігрійте духовку до 180 °C. Змішайте в мисці борошно, соду, розпушувач і всі приправи (кардамон, корицю, імбир, мускатний горіх, гарбузову спецію та сіль) та відставте в сторону. 

В іншій мисці змішайте цукор та яйця впродовж однієї хвилини, після чого додайте несолоне вершкове масло, гарбузове пюре, пахту та ванільний екстракт, поки суміш не стане однорідною. Після чого повільно додайте борошняну суміш до яєчно-цукрової. Потім викладіть суміш у форму та випікайте в духовці 35-40 хвилин. 

Як приготувати глазур

Спочатку повільно розтопіть вершкове масло, поки воно не підрум'яниться, а на дні сковороди не почнуть утворюватися цяточки. Після чого швидко заберіть розтоплене масло з вогню та відставте в бік, аби воно охололо. 

Потім змішайте цукрову пудру, молоко, охолоджене вершкове масло та ванільний екстракт, поки не отримаєте пишну глазур. Якщо хочете отримати рідкішу консистенцію, то додайте більше молока, а якщо густішу, тоді використовуйте більше цукрової пудри. 

Коли пиріг охолоне, повністю змастіть його глазур'ю, а зверху посипте корицею. Тепер можете смакувати чудовим осіннім пирогом. 

Інші смачні рецепти

Раніше у соцмережі TikTok з'явився рецепт класичного британського десерту, який змусить побігти в магазин за лимонами. Йдеться про такий десерт, як лимонний поссет, для приготування якого знадобиться небагато інгредієнтів. 

Також стало відомо, як приготувати відомий десерт крем-брюле. Для приготування цієї страви вам знадобляться лише жирні вершки, мангове пюре, цукор, лайм та яєчні жовтки.

Вас також можуть зацікавити новини: