Французький цибулевий суп цінується гурманами за глибокий, пікантний смак, проте зазвичай його приготування потребує доволі багато часу та зусиль, адже цибуля, яка становить основу цього супу, потребує щонайменше тридцять хвилин, щоб карамелізуватися до потрібної консистенції.
Однак рецепт від відомого шеф-кухаря Мері Беррі, яким поділився Express, дасть вам змогу приготувати "класичний і смачний" французький цибулевий суп усього за годину.
Інгредієнти для французького цибулевого супу:
- 50 г вершкового масла
- 1 ст. л. оливкової олії
- Шість великих білих цибулин, тонко нарізаних
- 1,5 ст. л. цукрової пудри
- 200 мл білого вина
- Два літри насиченого яловичого бульйону
- Три лаврові листки
- Гілочка розмарину
- Сіль і свіжомелений чорний перець
Інгредієнти для сирно-гірчичних грінок:
- Половина тонкого багета
- Діжонська гірчиця
- 25 г натертого сиру грюйер
Метод приготування:
- Розтопіть вершкове масло в глибокому сотейнику. Додайте цибулю й обсмажуйте на сильному вогні протягом кількох хвилин. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте близько 10 хвилин.
- Зніміть кришку, всипте цукор, сіль і перець та обсмажуйте ще кілька хвилин. Накрийте кришкою і тушкуйте щонайменше 15 хвилин або доки цибуля не стане ніжною, золотисто-коричневою і карамелізованою.
- Додайте вино і кип'ятіть кілька хвилин; додайте бульйон і трави та готуйте ще 8-10 хвилин.
- Щоб приготувати грінки, наріжте багет і підсмажте один бік під грилем. Намажте гірчицею і посипте тертим сиром. Обсмажте на грилі до розплавлення.
- Подавайте суп у гарячих мисках із сирними грінками зверху.
Ви також можете спробувати інші смачні рецепти від Мері Беррі. Наприклад, приготувати пікантну курку у смачному соусі або побалувати себе простим шоколадним тортом за 30 хвилин.