
Зірковий шеф-кухар Нігелла Лоусон поділилася рецептом чорничного пирога, який можна приготувати перед вихідними. За її словами, такий десерт можна "приготувати без зайвих клопотів після роботи", пише Express.
Інгредієнти для чорничного пирога:
- 80 г суміші поленти;
- 160 г універсального борошна;
- рослинна олія (для змащування);
- 160 мл оливкової або соняшникової олії (на ваш вибір);
- 2 яйця;
- 265 г цукру;
- 445 г чорниці;
- 2 ч.л. розпушувача;
- ½ ч.л. солі;
- 160 мл апельсинового соку;
- 1 великий апельсин, цедра натерта на тертці.
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 175 градусів, змастіть та вистеліть папером для випічки форму для торта (в ідеалі 23 см). Також змастіть і папір для випічки. Після чого посипте папір 65 грамами цукру та викладіть чорницю зверху рівномірним шаром.
Далі у великій мисці змішайте яйця з рештою цукру та апельсиновою цедрою. Збивайте до утворення густої маси, після чого додайте апельсиновий сік та олію. Потім знову збийте, поки маса не стане однорідною та гладкою.
В окремій мисці збийте поленту, борошно, розпушувач та сіль. Додайте в миску до яєць та перемішайте до однорідної маси. Вилийте тісто у форму для випікання та поставте у духовку.
"Випікайте від 45 до 55 хвилин, поки воно не стане золотисто-коричневим і пружним на дотик. Ви можете перевірити це, встромивши зубочистку в центр. Якщо вона вийде чистою, пиріг готовий", - зазначають у матеріалі.
Потім вийміть пиріг з духовки та дайте йому охолонути близько п'яти хвилин. Коли він буде холодним, переверніть його на сервірувальну тарілку та зніміть папір для випічки. Смакуйте свіжоспеченим або за кімнатної температури.
Інші смачні рецепти
Раніше відомий кулінар Мері Беррі поділилася неймовірним рецептом торта "Вікторія". Для цього десерту знадобиться небагато інгредієтів, проте він вийде дуже смачним та насиченим.
Також Мері Беррі розповіла про смачний рецепт шоколадного торта "Захер". За її словами, обов'язковими інгредієнтами для цього торта є подвійні вершки та шоколадна глазур.