За словами шеф-кухаря, секрет у правильному варінні яєць полягає у виборі часу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зварити яйце є не таким вже й складним завданням, однак іноді воно не завжди виходить ідеальним та смачним, як би того хотілось. Тому експерт, шеф-кухар та директор з інновацій Американської яєчної ради Нельсон Серрано-Базрі розповів для видання TastingTable про всі тонкощі варіння яєць для того, аби досягти найкращих результатів. 

Він наголосив, що існує універсальна порада щодо варіння яєць, а саме перед тим, як довести яйця до кипіння, їх потрібно почати варити у холодній воді. 

"Це зменшує термічний стрес для яйця, особливо для шкаралупи, яка має тенденцію до розтріскування. Цей метод дозволяє яйцям поступово нагріватися... і забезпечує рівномірне приготування яйця від краю до центру. Якщо ви кинете яйце в киплячу воду, є ймовірність, що воно трісне об дно каструлі", - зауважив Серрано-Базрі.

Далі він розповів про найважливішу частину всього процесу варіння яєць. 

"Секрет постійного досягнення бажаної текстури жовтка полягає у виборі часу", - підкреслив шеф-кухар.

За словами експерта, для цього потрібно близько 4-6 хвилин для яєць некруто, 7-9 хвилин для яєць середнього розміру та 10-12 хвилин для яєць круто. 

"Гарний спосіб вбити собі в голову ці часові рамки - запам'ятати, що максимальний час варіння яйця - 12 хвилин, і зменшувати його на три-чотири хвилини з кожним наступним видом яєць", - порадили у матеріалі.

Найголовніше у цьому процесі - почати варити яйця у холодній воді та виставити таймер. Як тільки він спрацює, витягніть яйця з окропу та опустіть їх у холодну воду, аби вони не продовжували варитися. 

"Щоб полегшити очищення, злегка розбийте яйце збоку миски або ложкою, щоб вода могла потрапити між шкаралупою і яйцем. Після того, як яйця повністю охолонуть і стануть безпечними для обробки, ви можете продовжувати чистити їх", - рекомендують у виданні. 

Інші поради від шеф-кухарів

Раніше шеф-кухарка Анджела Хартнетт розповіла, як правильно готувати пасту карбонара. За її словами, найбільше жінку дратують вершки в карбонарі. 

Також інша шеф-кухарка Еріка Вайдс поділилася простими порадами, які допоможуть запобігти сльозотечі під час нарізання цибулі. Для цього вона радить завжди використовувати гострий ніж та правильну техніку нарізання. 

Вас також можуть зацікавити новини: