Як найкраще готувати яєчню-бовтанку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Яйця - продукт, який є невід'ємною частиною раціону мільйонів людей по всій планеті. Ми любимо їх за простоту і за те, що їх завжди можна приготувати абсолютно по-різному, завдяки існуванню безлічі варіацій і рецептів приготування.

Наприклад, яєчня-бовтанка. Вона може бути і в складі традиційного англійського сніданку, і з авокадо на тості або навіть просто сама по собі. Однак вона може бути складною в приготуванні, часто стаючи надто пересушеною і гумовою, пише Express.

На щастя, всесвітньо відомий шеф-кухар і ресторатор Джеймі Олівер поділився своїм суперпростим рецептом, у якому він рекомендує готувати яйця на вершковому маслі, а не на олії рослинній.

Відео дня

"Готувати яєчню-бовтанку- це весело. Просто пам'ятайте, що яйця дуже ніжні і продовжують готуватися навіть після того, як ви зняли їх з вогню. Дуже важливо прибрати їх з плити трохи раніше, ніж вони будуть повністю готові, щоб до моменту подачі вони стали ідеальними", - зазначив він.

Для приготування за його рецептом нам знадобляться 8 великих яєць і невеликий шматочок несолоного вершкового масла. При цьому, для додаткового аромату, можна додати кілька гілочок дрібно нарізаної м'якої зелені, половину дрібно нарізаного свіжого червоного перцю чилі або дві столові ложки свіжого горошку в збиті яйця.

Спосіб приготування:

  • Розбийте яйця в мірну склянку, додайте дрібку солі та чорного перцю, потім збийте виделкою.
  • Поставте середню каструлю на слабкий вогонь, додайте вершкове масло і дайте йому розтанути.
  • Щойно масло почне пузиритися, акуратно влийте збиті яйця і залиште на хвилину.
  • Повільно помішуйте дерев'яною ложкою або лопаткою, особливо ретельно проходячи по краях каструлі.
  • Продовжуйте акуратно помішувати, поки яйця не стануть "шовковистими" і злегка недоготованими, потім зніміть з вогню.
  • Залишкове тепло каструлі доведе яйця до "досконалості". Подавайте зі злегка підсмаженими і намазаними маслом тостами.

Інші цікаві рецепти

Раніше УНІАН повідомляв про рецепт запеченої цвітної капусти з соусом Альфредо. Ця страва швидко готується, має насичений і вершковий смак і стає трохи кориснішою завдяки додаванню сиру з високим вмістом білка.

Крім того, ми розповідали про рецепт найніжніших паштетів із курячої печінки, скумбрії або шпрот. Так навіть краще - ви точно знатимете, що входить до складу намазки.

Вас також можуть зацікавити новини: