Чи треба прати джинси навиворіт: експерт з деніму розвіяв міф

Джинси стали незамінним елементом моди. Важко уявити собі навіть похід у магазин без цього виду одягу. З часом джинси, перетворившись із робочого одягу на предмет високої моди, значно подорожчали. Тому, якщо ви інвестуєте в хорошу пару джинсів, важливо правильно доглядати за ними, щоб вони довше зберігали свій вигляд. Один з ефективних способів догляду - прати їх навиворіт.

Експерт з деніму Френк Піццурро з Brooklyn Denim Co. розповів, чи дійсно цей спосіб допомагає. Френк, який уже 14 років працює з джинсовими виробами, підтвердив, що прання джинсів навиворіт дійсно має сенс.

"Єдина причина прати джинси навиворіт - це зберегти колір тканини", - пояснює Піццурро.

Відео дня

Він зазначає, що так індиго менше стирається, і джинси довше залишаються темними. Однак він також радить не прати джинси занадто часто. "Коли ви тільки купили нові джинси, носіть їх якомога довше перед першим пранням, щоб тканина встигла пристосуватися до форми вашого тіла", - говорить експерт.

Коли настане час для прання, Піццурро радить прати джинси в холодній воді та вивертати їх навиворіт. Сушити їх краще на повітрі, щоб зберегти форму й якість тканини.

Часте прання може пошкодити волокна джинсів, особливо якщо у складі є еластичні нитки. Якщо ви носите джинси щодня, прати їх варто кожні 4-8 тижнів. Якщо ж одягаєте їх рідко, можна прати навіть раз на кілька місяців. Звісно, це залежить від умов використання: якщо джинси піддаються інтенсивному зносу під час роботи, їх доведеться прати частіше. А в спекотне літо на півдні, коли ви потієте більше, частіше прання може бути необхідним, але завжди прати їх варто навиворіт.

Вас також можуть зацікавити новини: