Як позбутися цвілі - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Восени зі зниженням температури в будинках і квартирах часто з'являється цвіль. Особливо таке трапляється, якщо сушити білизну всередині приміщень. Через сушіння білизни всередині приміщень. Відомо, що пліснява любить вологі умови, які якраз і стають ідеальними з настанням холодів. Цвіль може оселитися не тільки на підвіконнях, а й на м'яких меблях через їхню здатність вбирати вологу, пише Express.

Моніка Пуччіо, експерт Sofa Club, поділилася ефективними порадами з видалення цвілі з м'яких меблів. За її словами, в холодні місяці конденсат, який утворюється на прохолодних поверхнях, сприяє зростанню цвілі. Вона каже, що дивани, розташовані поруч із вологими стінами, особливо вразливі.

Для боротьби з цвіллю Моніка рекомендує два простих засоби - білий оцет і харчову соду.

Відео дня

Як позбутися цвілі - спосіб експерта

  • Змішайте чайну ложку соди з двома чашками води і нанесіть цю суміш на уражену ділянку за допомогою розпилювача.
  • Протріть місце м'якою щіткою і промийте теплою водою.
  • Потім для додаткового очищення і дезінфекції розпиліть білий оцет, який також допомагає вбити цвіль.

Експерт радить проводити процедуру в денний час, щоб меблі встигли добре просохнути. Щоб пліснява не з'явилася знову, залишайте зазор між меблями і стіною для циркуляції повітря. Якщо диван стоїть біля стіни, то краще вибрати внутрішню стіну, щоб уникнути конденсату на холодних зовнішніх стінах.

Також експерт пропонує купити осушувач повітря, який допомагає знизити рівень вологості в приміщенні, що істотно зменшує ризик появи цвілі.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 5 кімнатних рослин, які допоможуть позбутися цвілі в оселі.

Вас також можуть зацікавити новини: