Водночас більшість синтетичних ковдр все ж можна випрати у машинці / фото ua.depositphotos.com

Більшість людей не забувають про прання постільної білизни, однак дехто не розуміє того, що подушки та ковдри теж потрібно чистити, попри те, що вони є дуже важкими. Експерти радять прати ці речі кожні три місяці, навіть якщо вони застелені постільною білизною, адже вони можуть вбирати пил, відмерлі клітини шкіри та плями, які можуть завдавати шкоди вашому здоров'ю, пише Express.

Проте подушки та ковдри є занадто великими, аби поміститися у звичайній пральній машині, тому британський експерт з прибирання Лінсі Кромбі розповіла, як зробити чистими ці речі без особливих зусиль. 

За її словами, для цього вам знадобиться пляшка перекису водню, освіжувач для тканини та сонячний день. 

Відео дня

Як випрати ковдру без пральної машини 

Більшість синтетичних ковдр можна прати у пральній машині, проте якщо вона дуже велика, то все, що вам потрібно зробити - це повісити її надворі. 

"Провітрювання ковдри на вулиці - це набагато простіший, швидший і природніший спосіб її очищення, ніж прання в пральній машині. Вивішування ковдри надворі може оживити її багатьма способами. Сонячне тепло допоможе відновити пружність і пухнастість вашої ковдри, які з часом можуть поступово зникати", - пояснила Лінсі.

Експерт зазначила, що ультрафіолет у сонячному світлі є ефективним природним дезінфікуючим засобом, який розщеплює плями та відбілює тканину. Тому Лінсі радить повісити ковдру просто на мотузку та обприскати її кондиціонером на ваш вибір. 

"Збризніть її своїм улюбленим освіжувачем для тканин. Вітер також допоможе розпушити ковдру, а сонячне світло є більш яскравим і природним дезінфікуючим засобом", - підкреслила фахівець.

Як почистити подушки без пральної машини

Якщо на вашій подушці є жовті плями, то це, ймовірно, скупчення поту, олій для тіла, кремів та засобів для волосся, які просочилися у тканину. 

Лінсі зауважила, що ці плями легко видаляються, для цього знадобиться перекис водню. Зокрема ця речовина має потужні антибактеріальні властивості, які можуть розщеплювати більшість забруднень, жирів та стійких органічних плям. 

"Просто візьміть пляшку з перекисом водню, який є природним дезінфікуючим засобом, рясно обприскайте плями і дайте засобу подіяти - залиште мінімум на 15 хвилин. Візьміть жорстку щітку і змийте плями водою, а потім покладіть у сушильну машину, щоб висушити, розпушити, повернути пружність і вбити мікроби. Якщо ви вирішили сушити на повітрі, покладіть її рівно і регулярно перевертайте", - додала експерт. 

Інші поради експертів 

Раніше експерти розповіли, як випрати постіль, аби не залишилось плям. За їхніми словами, перш ніж обробити пляму, потрібно визначити, що це таке. Зазначається, що натуральні речовини, які виробляє ваше тіло, часто виділяються у вигляді поту, особливо коли ви спите, і залишають жовті плями.

Також стало відомо, як вивести з подушки жовті плями. За словами експерта, для цього вам знадобиться такий засіб, як оцет. 

Вас також можуть зацікавити новини: