
Знаменитий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився своїм простим методом, як легко зробити яйце-пашот, щоб воно завжди виходило "ідеальним", пише express.co.uk.
Коли справа доходить до приготування яєць-пашот, метод здається дійсно простим, але результат не завжди підтверджує це. Зазначається, що з цим рецептом від Джеймі Олівера наступного разу у вас обов'язково все вийде.
У рецепті Джеймі вказується, що "ідеальні яйця-пашот - це справжня радість, і їх легше, ніж ви думаєте, приготувати правильно".
Як легко зробити яйце-пашот - метод Джеймі Олівера
Ось що радить шеф-кухар:
- Заповніть каструлю водою наполовину, посоліть і доведіть її до легкого кипіння на середньому вогні.
- Розбийте одне з яєць у чашку й акуратно вилийте його у воду одним плавним рухом.
Повторіть цей крок з рештою яєць, і ви побачите, що вони почнуть готуватися відразу ж.
Скільки хвилин потрібно варити яйце-пашот
За словами Олівера, час приготування яєць-пашот залежить від каструлі, яку ви використовуєте, однак "справді м'яке" яйце-пашот повинно варитися близько двох хвилин, а м'яке або тверде - чотири хвилини.
Розмір використовуваних вами яєць, а також те, були вони прямо з холодильника чи ні, також впливають на час приготування.
Щоб дізнатися, чи готові ваші яйця, шеф-кухар порадив "обережно" вийняти одне з них із каструлі шумівкою і злегка підштовхнути його чайною ложкою. Якщо яйце здається занадто м'яким, поверніть його у воду і дайте йому ще одну-дві хвилини, щоб затвердіти.
Коли яйця будуть готові, вийміть їх на кухонний папір, висушіть і подавайте з тостом, маслом, а також посипаним морською сіллю і чорним перцем.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, скільки часу варити яйця, щоб вони були "ідеальними".