Як правильно зберігати авокадо, щоб воно швидше дозріло / фото ua.depositphotos.com

Авокадо – фрукт, який набув шаленої популярності. Він зустрічається в усьому – від тостів на сніданок до салатів і гуакамоле.  

Неймовірна кремоподібна текстура та тонкий смак роблять авокадо чудовим доповненням до багатьох страв, але обрати стиглий смачний фрукт – той ще виклик. Зберігання авокадо – ще один момент, в якому багато хто припускається помилки, пише Express

У той час як деякі авокадо можна легко розімʼяти, трапляються й тверді, як каміння, фрукти. І їх неможливо використовувати під час приготування страв. У мережі можна знайти безліч порад про те, як прискорити процес дозрівання, але не всі вони є безпечними.

Відео дня

Зокрема, зараз у TikTok завірусився ролик, в якому радять занурити авокадо в воду, щоб він швидше дозрів. Брати Вілдон, які є експертами в галузі зберігання продуктів, застерігають від такої практики. 

"Занурення авокадо у воду може здатися гарною ідеєю, але це створює ідеальні умови для розвитку таких бактерій, як лістерія та сальмонела. Замість цього використовуйте більш безпечні, перевірені методи, такі як охолодження або використання цитрусового соку", – акцентували вони.

Перевіреним часом рішенням є класичний метод зберігання авокадо в паперових пакетах. Прискорити процес дозрівання можна, помістивши авокадо разом з фруктами, що виробляють етилен, такими як яблука або банани. Пакет затримуватиме газ, що виділяється фруктами, і це допоможе авокадо розм'якнути всього за день-два.

Завдяки цим безпечним і надійним методам ви можете насолоджуватися ідеально дозрілими авокадо, не наражаючи своє здоров'я на небезпеку.

Що буде, якщо кожного дня їсти авокадо

Дослідники зʼясували, що станеться з вашим організмом, якщо ви кожного дня будете їсти авокадо. Цей фрукт насичений багатьма вітамінами, які корисні для людей.

За словами багатьох експертів, вживання одного авокадо кожного дня може додати роки до вашого життя та покращити якість раціону. 

Вас також можуть зацікавити новини: