прати постільну білизну потрібно якомога частіше, якщо в будинку є домашні тварини / фото ua.depositphotos.com

У метушні повсякденних справ легко забути про домашні обов'язки, і часто ми відкладаємо прання постільної білизни на потім. Однак один із фахівців у цій галузі вважає, що таке завдання має посідати одне з перших місць у списку справ, закликаючи приділяти цьому більше уваги.

Даніель Уфланд, засновниця онлайн-платформи з дизайну інтер'єрів Flitch, розповіла виданню Mirror, що чисте постільне приладдя важливе не тільки для приємного сну, а й для збереження здоров'я шкіри, запобігання алергічним реакціям і поліпшення загального самопочуття. Виходячи з цього, команда Flitch закликає власників домашніх тварин серйозніше ставитися до прання постільної білизни. Рекомендація фахівців проста:

"Якщо ваші улюбленці сплять під ковдрою разом із вами, ваша постільна білизна потребує частішого догляду".

За словами експерта, у домашніх тварин накопичуються шерсть, лупа і вуличний бруд, і на відміну від людей, вони не приймають душ щодня. Ці речовини легко осідають на постільній білизні, що може спричиняти алергію і загалом знизити гігену.

Даніель Уфланд радить прати постільну білизну кожні три-чотири дні, щоб звести до мінімуму накопичення забруднень, особливо це важливо для людей, які страждають алергією на шерсть тварин.

Для домогосподарств без домашніх тварин Уфланд радить прати простирадла не рідше, ніж один раз на один-два тижні: "Цей проміжок часу допомагає усунути накопичення шкірного жиру, поту та відмерлих клітин шкіри, що природно утворюються під час сну", - каже експерт.

Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав про один натуральний засіб, який допоможе зробити рушники м'якими після прання.

Вас також можуть зацікавити новини: