Автомобільний експерт назвав найкращі автомобілі для молоді / ілюстрація REUTERS

Молоді чи студентам доволі важко знайти вживаний автомобіль, який би підходив їм по ціні, а ще й був надійним і не потребував частого ремонту. 

Більшості студентів чи молоді потрібен автомобіль, який вписується в скромний бюджет, але достатньо універсальний, щоб впоратися з будь-якими завданнями – від поїздки додому на вихідні до поїздок на пари чи роботу та по продукти. Ресурс GOBankingRates із посиланням на автомобільного експерта JustAnswer.com Кріса Пайла назвав кілька моделей авто, які відрізняються надійністю та доступністю. 

Honda Civic

Honda Civic відома своєю паливною ефективністю та низькими витратами на обслуговування. Багато старих авто цієї моделі можуть легко перевищити 320 000 кілометрів пробігу при належному догляді. Це робить їх відмінною довгостроковою інвестицією для студентів чи молодих людей.

Відео дня

"Ці автомобілі відомі своєю довговічністю, низькими витратами на обслуговування та паливною ефективністю", – пояснив Пайл. 

Ще однією перевагою Honda Civic є його простота. Цим автомобілем легко керувати, його легко паркувати та обслуговувати. До того ж, його салон напрочуд просторий, як для компактного автомобіля. 

Toyota Corolla

Репутація Toyota як виробника довговічних автомобілів підтверджується і в моделі Corolla. Цей компактний автомобіль є одним із лідерів на ринку вживаних авто. Його цінують за надійність і низькі експлуатаційні витрати. За умови регулярного технічного обслуговування багато Corolla можуть легко проїхати 480 000 кілометрів і більше.

За словами Кріса Пайла, Toyota Corolla має "міцну репутацію автомобіля, який майже неможливо вбити, якщо трохи подбати про його технічне обслуговування".

Економічність цього авто також є чималою перевагою, адже це означає менше поїздок на АЗС, а відповідно – менше витрат на паливо. Єдиним недоліком для молоді може стати дещо простенький дизайн Corolla. 

Mazda 3

Автомобілі Mazda 3 часто хвалять за захоплюючий досвід водіння. 

"Багатьом студентам подобається Mazda3, тому що вона пропонує більш спортивний варіант без шкоди для надійності. При покупці, я вважаю, важливо надавати перевагу моделям віком від п'яти до семи років з повною історією обслуговування, щоб отримати максимальну вигоду", – наголосив Пайл. 

Надійність – сильна сторона Mazda 3. Хоча ця модель не зовсім досягає рівня Toyota або Honda, вона все ще займає місце вище середнього в рейтингах. За належного обслуговування вона може легко перетнути пробіг у 320 000 кілометрів. Це робить їх гарною довгостроковою інвестицією.

Паливна економічність Mazda 3 є конкурентоспроможною. Інтер'єр цього авто часто здається більш висококласним, ніж передбачає його ціна. 

Одним з потенційних недоліків цих авто є те, що старі моделі Mazda3 можуть бути більш схильні до іржі в регіонах з суворими зимами. Тож перед покупкою обовʼязково зверніть увагу на стан ходової частини автомобіля. 

Ford Escape

Ford Escape – єдиний варіант позашляховика в цьому списку. Він пропонує більше простору для молодим людям, які часто перевозять великі предмети або віддають перевагу більшому автомобілю.

При належному обслуговуванні Escape може служити роками. Хоча він може бути не таким економічним, як менші седани, він все ще пропонує пристойний пробіг як для позашляховика. Це особливо важливо, якщо ви подорожуєте на великі відстані або часто їздите по шосе.

Якщо вам потрібен автомобіль, який може впоратися з різноманітними завданнями і при цьому бути відносно доступним за ціною, Ford Escape – чудовий варіант, який варто розглянути.

Яких вживаних авто краще уникати

Раніше ми розповідали про 5 вживаних автомобілів, які, на думку спеціалістів, краще не купувати. До переліку увійшли не тільки седани, а й кросовер та навіть кабріолет. 

Зокрема, спеціалісти радять уникати мініатюрного Fiat 500. Автомобілісти настільки незадоволені вживаними Fiat, що навіть вигадали іронічну абревіатуру: Fix It Again Tony (Полагодь його знову, Тоні). 

До того ж, краще не купувати вживані BMW, незалежно від року випуску. Ціни на ці автомобілі, як правило, захмарні, а витрати на технічне обслуговування та ремонт зашкалюють, наголосив засновник і генеральний директор Ceramic King Coatings Ліланд Джонс.

Вас також можуть зацікавити новини: