Зокрема експерт розповів про поширені проблеми в електроавтомобілях / фото ua.depositphotos.com

Автомобільний механік Девід Лонг застеріг водіїв, які планують купити надійне вживане авто, уникати моделей, що мають певний набір функцій. За його словами, з такими автомобілями можуть виникнути проблеми у майбутньому, пише Express

Зокрема він радить покупцям звертати увагу на стан акумулятора тієї чи іншої автівки. 

"Перше, на що слід звернути увагу в електромобілях, - це якщо ви знайдете електромобіль, який не має рівня "заряду акумулятора", але має рівень "здоров'я акумулятора". На ринку [вживаних автомобілів] є багато електромобілів, у яких слід звертати увагу на індикатор стану акумулятора. Якщо він нижче половини, вам не варто купувати цей автомобіль, оскільки заміна акумуляторної батареї може коштувати вам купу грошей, і це якщо ви взагалі зможете знайти акумуляторну батарею", - попередив Лонг.

Відео дня

За словами експерта, багато сучасних електромобілів мають функцію оцінки того, скільки часу залишилося в акумуляторній батареї. Попри те, що деякі електромобілі можуть проїхати понад 600 кілометрів, прилади, які використовуються в екстремальних кліматичних умовах або при надмірному заряджанні, можуть зношуватися швидше. 

Також Девід рекомендує водіям уникати автомобілів, де всі функції контролюються центральним сенсорним екраном. Він попередив, що коли екран виходить з ладу, то власники таких авто опиняються у скрутному становищі. 

"Наступна проблема буде в майбутньому, але вона, ймовірно, вже починає з'являтися. Дуже багато автомобілів починають випускати з екраном "все включено", наприклад, в центрі приладової панелі. На цьому екрані - спідометр, тахометр, клімат-контроль, радіо, карта, все, що вам потрібно знати, щоб керувати автомобілем. Що станеться, коли цей екран вийде з ладу? Він вийде з ладу. Тепер ви не знаєте, з якою швидкістю їдете, куди їдете, не можете керувати кондиціонером, тому що це просто чорний екран", - пояснив експерт.

Крім того, механік висловив припущення, що автомобілі, в яких функціями можна керувати через мобільний застосунок, можуть мати обмежений термін придатності, адже виробники або операційні системи припиняють їхню підтримку за кілька років. 

"Зі свого телефону ви можете дистанційно завести автомобіль, увімкнути ту чи іншу функцію, вимкнути ту чи іншу функцію, подивитися на рівень заряду електромобіля. Ми всі знаємо, що технології рухаються швидко і безжально. Їй байдуже, якщо вона залишить вас позаду з непідтримуваною технологією. Ми бачили це в різних сферах, де щось працює просто чудово, але ви переходите на нову операційну систему, яку компанія більше не підтримує, і тепер у вас є цегла, і вона марна. Уявіть, що у вас є машина, якій 15-20 років, і ви втрачаєте всі функції, бо додаток для неї не підтримується. Я передбачаю, що це буде великою проблемою", - попередив Лонг. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше автомобільний експерт Шахзад Шейх назвав три моделі авто, які колись вважалися некрутими, але тепер стають колекційними та швидко ростуть у ціні. Йдеться про такі моделі авто, як Chrysler PT Cruiser, Porsche Cayenne та Volvo 240.

Водночас автомеханік Девід Лонг порадив водіям перевіряти дві речі під час купівлі вживаного авто. За його словами, варто уникати автомобілів, які протікають та уважно перевіряти, що під ними знаходиться. 

Вас також можуть зацікавити новини: