Матір дуже пишається своєю донькою, адже вона здобула вже багато успіхів / колаж УНІАН, фото jimalita/Instagram

Жителька США Джімаліта Тіллман має 18-річну доньку з докторським ступенем. За словами жінки, це одночасно і "принизливо", і "надихає". Вона порадила інших батькам слідувати за вподобаннями своєї дитини, якщо вони хочуть мати довірливі стосунки з нею.

Також донька Тіллман здобула ступінь бакалавра у 12 років, а ступінь магістра в галузі екології у 14. 

"Я дивлюся на неї навіть як на натхнення для речей, які я роблю у своєму повсякденному житті", - розповіла Джімаліта в інтерв'ю програмі CNBC Make It.

Відео дня

Джімаліта є одинокою матір'ю, вона почала навчати свою доньку вдома у віці 7 років. За словами жінки, вона рано помітила, що її донька має неабияку цікавість та прагнення до навчання. 

Найкращою порадою Джімаліти для батьків є: слідуйте за своєю дитиною, коли вона показує вам, що її цікавить і захоплює, і дозволяйте їй навчати вас.

"На ранніх етапах важливо було дозволити їй вести мене за собою і вчити чомусь, навіть якщо я це вже знала. Якою б [темою] вона не цікавилася, я теж цікавилася цим і дозволяла їй навчати мене, що зміцнювало її власну впевненість у собі і в тому, що вона знала. А потім [у неї] з'явилося бажання дізнатися більше", - підкреслила Тілльман.

Дороті Джин (донька Джімаліти) пройшла курси домашньої школи, вивчивши шкільні предмети у 8 років. Через рік вона пройшла курси коледжного рівня онлайн та вже у 10 років здобула ступінь молодшого спеціаліста з психології. 

"Спочатку їй подобалося, як працює розум і як люди взаємодіють один з одним. Їй завжди було цікаво, чому дорослі роблять те, що вони роблять", - додає матір дівчини. 

Коли Дороті спілкувалася з групою однокласників, які теж навчалися вдома, Джімаліта помітила, як її донька любила ділитися тим, що дізнавалася, з іншими. 

"Справа була не лише в тому, що вона любила вчитися, але й у тому, що їй подобалося пізнавати нове й ділитися ним з іншими дітьми та людьми. Половина успіху у вивченні нових речей полягає в тому, щоб навчитися самому: Чи можеш ти вивчити це достатньо добре, щоб викладати?", - зауважила жінка.

Заохочення Дороті Джин навчати своїх однолітків допомогло їй розвинути лідерські навички, тому у 2020 році вона заснувала Інститут лідерства, який пропонує освітні програми в галузі STEM та мистецьких дисциплін для темношкірої молоді в Чикаго. За словами матір дівчини, частину цього літа Дороті присвятить, викладаючи в цій організації. 

"Я хочу, щоб вона могла працювати над тим, що вона вважає своїм баченням миру. Я хочу, щоб вона могла говорити, ділитися своєю історією і впливати на більшу кількість людей... Їй це дуже подобається", - підсумувала Тілльман.

Виховання дітей - інші поради

Раніше психологи розповіли, чи погано використовувати сарказм під час спілкування з дітьми. Експер з виховання дітей Марі Холмс зазначила, що можна використовувати сарказм в доречних випадках, так діти швидше його розумітимуть та зможуть використовувати в житті. 

Також психологи розповіли про 6 важливих фраз, які дорослі діти досі хочуть почути від своїх батьків

"Дорослі діти часто прагнуть почути від своїх батьків підтверджуючі фрази, такі як визнання минулого болю або висловлення розуміння. Ці твердження можуть мати значну цілющу силу, особливо коли батьки були зайняті власними проблемами, що призвело до незадоволення емоційних потреб у дитинстві", - підкреслила шлюбний і сімейний психотерапевт.

Вас також можуть зацікавити новини: