За словами Кілмера, нездатність стежити за рівнем оливи може мати неприємні наслідки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, YouTube Scotty Kilmer

Провідний автомеханік Скотті Кілмер наголосив, що власники старих автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами можуть "заощадити тисячі", перевіривши сьогодні один компонент у своїх автомобілях.

Скотті припустив, що доливання оливи або підтримання її вище певної точки допоможе забезпечити безперебійну роботу транспортних засобів, пише Daily Express.

Нездатність стежити за рівнем оливи може мати неприємні наслідки, оскільки автомобілісти ризикують серйозно пошкодити автомобіль.

Відео дня

Скотті попередив, що можуть трапитися "дійсно погані речі", зокрема пошкодження кулачків і поршнів.

Виступаючи на своєму каналі на YouTube, Скотті сказав: "Найгірше, що ви можете зробити зі своєю машиною, - це витратити оливу. Що станеться, якщо у вас закінчиться моторне масло? Ну, зовсім погані справи. Кулачки можуть заблокуватися через відсутність мастила, поршні можуть замерзнути всередині двигуна. Ви не хочете, щоб це сталося. Але є й позитивний бік: у вас може бути більше оливи, ніж ви думаєте".

Скотті витягнув щуп зі своєї вживаної машини і показав рівень масла, вказавши на лінію в середині щупа.

Зазвичай рівень оливи має бути вищим за цю позначку, і автомобілістам рекомендується долити оливу, якщо вона не досягає її.

Скотті додав: "Якщо вона там внизу і ви її не бачите, це не означає, що бачок порожній. У цьому разі у вас все одно залишиться три кварци оливи. Але щойно вона опиниться нижче цієї лінії, у вас може залишитися трохи оливи, але ви й гадки не маєте, скільки. Тому, щойно вона потрапить під лінію, заповніть його назад до верху лінії. Просто пам'ятайте, що олива дешева, а двигуни коштують тисячі. Замість цього робіть дешеві речі".

Фахівці з ремонту автомобілів та експерти зі страхування автомобілів RAC наголосили на важливості оливи для бензинових і дизельних автомобілів.

Вони наголосили, що олива використовується для "змащування рухомих компонентів автомобіля".

Це допомагає двигуну виробляти сильний нагрів без небезпечного рівня тертя, яке може виникнути. Фактично, відсутність відповідної оливи може призвести до "серйозного пошкодження" автомобіля в результаті сильного удару.

Поради Скотті Кілмера

Популярний онлайн-механік Скотті Кілмер порадив автомобілістам двічі подумати, перш ніж купувати комплект старих шин для свого автомобіля.

Скотті, який працює з автомобілями понад 50 років, набув значної кількості передплатників на YouTube, де він ділиться порадами, що можуть допомогти знизити витрати на експлуатацію автомобіля та допомогти автомобілістам запобігти аваріям і поломкам.

Вас також можуть зацікавити новини: