Поради щодо навчання дітей від самої Камали Гарріс / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Getty Images

Навчання дітей навичкам самоконтролю, особливо в конфліктній ситуації, допоможе їм набути впевненості в собі і підвищить ймовірність успіху. Це підтверджує кандидатка в президенти США від демократичної партії Камала Гарріс. За словами політикині, її мати з ранніх років навчала "розмірковувати про конфлікти", щоб зрозуміти, як можна сприяти вирішенню проблеми.

В епізоді подкасту Call Her Daddy Гарріс згадала:

"Щоразу, коли я приходила додому з проблемою, перше, що робила моя мама... [запитувала]: "Що ти зробила?". Я зрозуміла, що вона насправді вчила мене думати про свободу дій у момент проблеми, і думати про те, який вибір можна зробити".

Цей урок навчив Гарріс самостійно розв'язувати проблеми і майже завжди знаходити спосіб узяти ситуацію під контроль. CNBC пише, що експерти з виховання згодні з цим - вони наголошують, що потрібно показати дитині, що їй можна довірити самостійне розв'язання проблеми, і вона зможе відчути себе більш впевненою у своїх силах.

Відео дня

"За умови, що ви зможете знайти баланс між тим, щоб вимагати від дітей відповідальності та водночас не бути надто суворими", - йдеться в матеріалі.

Дослідження показують, що впевненість у собі - ключовий елемент майбутнього успіху дітей. Вона може підтвердити, що їхні здібності призведуть до позитивних результатів, чи то в спорті, чи то в класі, чи то у встановленні здорових стосунків".

Крім того, Гарріс поділилася ще одним способом розвитку впевненості в собі та самостійності - заохочувати дітей відстоювати те, у що вони вірять. Вона використовувала внутрішній голос, щоб згодом допомогти іншим людям, які, за її словами, могли не так сильно контролювати своє життя.

"Це було справді бажання захистити найвразливіших, і там, де в них не було влади... тому що вони були об'єктом дисбалансу влади. Велика частина моєї роботи була спрямована на те, щоб відновити, наскільки я можу зіграти в цьому роль, їхнє право на справедливість", - додала кандидатка від демократів.

Інші поради для дітей і дорослих

Раніше УНІАН повідомляв, як виховати морально стійких дітей. Психолог назвав головні правила - лише п'ять ключів до виховання корисних якостей у малюків.

Крім того, Воррен Баффетт пояснив, що відрізняє переможців від невдах. Найголовніше, за його словами, це взаємна любов - це те, скільки людей "дійсно взаємно вас люблять".

Вас також можуть зацікавити новини: