Торт "Захер" популярний у всьому світі, адже є дуже смачним / фото flickr

Торт "Захер" найкраще випікати за день-два до смакування, аби насолодитися ним на вихідних. Зокрема відомий кулінар Мері Беррі поділилася рецептом відомого австрійського шоколадного торта, який має шар абрикосового джему посередині, пише Express

Також обов'язковими інгредієнтами для цього торта є подвійні вершки та шоколадна глазур. 

Інгредієнти:

  • 140 г звичайного шоколаду;
  • 140 г несолоного вершкового масла, розм'якшеного;
  • 115 г цукрової пудри;
  • половина ч.л. ванільного екстракту;
  • 5 яєчних жовтків;
  • 5 яєчних білків;
  • 85 г меленого мигдалю;
  • 55 г звичайного борошна, просіяного;

Для начинки та глазурі:

  • 6 ст.л. абрикосового джему;
  • 140 г звичайного шоколаду;
  • 200 мл подвійних вершків;
  • 25 г молочного шоколаду.

Спосіб приготування

Спочатку розігрійте духовку до 180°C. Змастіть глибоку круглу форму для торта вершковим маслом (дно та краї) та вистеліть дно папером для випікання. 

Відео дня

Розламайте шоколад на шматочки та обережно розтопіть в мисці над каструлею з гарячою водою, періодично помішуючи. Після чого дайте йому охолонути. 

Далі потрібно збити вершкове масло у мисці до м'якості, всипати цукор, поки суміш не стане світлою та пухнастою. Додайте охолоджений шоколад та ванільний екстракт та знову збийте. Потім додайте жовтки, всипте мелений мигдаль та борошно. 

Окремо збийте 4 яєчні білки до щільної піни, потім додайте ще один білок в іншу миску (з шоколадною сумішшю) та перемішайте. 

Далі вилийте суміш у підготовлену форму для торта та вирівняйте поверхню. 

"Випікати в духовці приблизно 45-50 хвилин. Після випікання ненадовго залиште пиріг у формі, перш ніж витягнути його і зняти пергаментний папір. Дати пирогу повністю охолонути на решітці, поки ви готуєте начинку. Нагріти абрикосовий джем у невеликій каструлі для начинки, рівномірно змастити ним боки остиглого пирога. Дати застигнути", - зазначили у матеріалі.

Тепер готуємо глазур. Спочатку нагріваємо вершки. Як тільки вони стануть гарячими, додайте до них шматочки шоколаду та перемішайте до повного розплавлення. 

"Вилийте охолоджену шоколадну глазур в центр торта, розподіліть її по верху та боках і залиште застигати", - додали в Express.

Після чого можете смакувати, проте експерти радять їсти такий торт через 1-2 дні. 

Інші смачні рецепти

Раніше досвідчена пекарка розповіла, як приготувати ідеальний морквяний торт. Зокрема вона радить додавати трохи апельсинової цедри, завдяки чому смак морквяного торта кардинально зміниться.

Також стало відомо, як приготувати шоколадний торт без використання молока. Такий десерт чудово підійде для тих, в кого є лактозна непереносимість. 

Вас також можуть зацікавити новини: