Кола і шоколад створюють смачнючий десерт / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Торт із кока-колою і шоколадом - це вкрай вдале поєднання смаків. Це вологий і ніжний шоколадний торт із насиченим смаком какао, вкритий тонкою шоколадною глазур'ю. Кока-кола доповнює і поглиблює шоколадний смак, а вуглекислий газ у газованій воді діє як розпушувач у торті. Блискуча, хрустка глазур, також приправлена ще однією порцією коли, ідеально контрастує з вологою начинкою.

Портал SimplyRecipes публікує рецепт цього смачного десерту, на приготування якого піде всього 20 хвилин, і ще півгодини на випічку. Ви можете використовувати ароматизовану колу в цьому рецепті, наприклад вишневу або ванільну.

Інгредієнти:

Відео дня
  • 350 мл Coca-Cola (або іншого безалкогольного напою зі смаком коли)
  • 220 г несолоного масла
  • 46 г несолодкого натурального какао-порошку
  • 275 г універсального борошна
  • 350 г гранульованого цукру
  • 1 1/2 чайних ложки харчової соди
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 3/4 склянки сметани кімнатної температури
  • 2 великих яйця кімнатної температури
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Для глазурі

  • 350 мл кока-коли
  • 100 г несолоного масла, нарізаного кубиками
  • 20 г склянки несолодкого натурального какао-порошку
  • 463 г цукру
  • 1/4 чайної ложки солі

Як приготувати:

Розігрійте духовку до 175 °С.

Збризніть деко для випічки розміром 20х30 см антипригарним спреєм і відставте в сторону.

У каструлі змішайте колу, масло і какао. Доведіть до кипіння на середньому вогні та готуйте, часто помішуючи, щоб переконатися, що суміш не википіла, поки масло не розтане, а інгредієнти не змішаються, близько 7 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути протягом 5 хвилин.

У великій мисці змішайте борошно, цукор, соду і сіль. Вилийте теплу суміш з колою в борошняну суміш і перемішайте. Додайте сметану, яйця і ваніль, збиваючи до однорідної маси.

Перекладіть тісто в підготовлену форму для випічки, розподіливши його рівним шаром. Випікайте доти, доки краї торта не почнуть відходити від стінок форми, а зубочистка, вставлена в центр, не вийде з кількома вологими крихтами, 28-30 хвилин.

Вийміть із духовки і дайте охолонути у формі для випічки на решітці, поки готуєте глазур.

Тим часом приготуйте глазур:

У великій каструлі доведіть колу до кипіння на середньому вогні. Кип'ятіть, поки кола не зменшиться до 1/3 склянки, близько 15 хвилин.

Додайте масло і какао в уварену колу і продовжуйте готувати, постійно помішуючи, поки масло не розтане, а какао повністю не змішається, близько 30 секунд. Додайте цукрову пудру та сіль і збивайте до однорідної маси.

Полийте глазур'ю теплий торт, розподіливши її рівним шаром. Дайте глазурованому торту відпочити, поки він не охолоне до кімнатної температури, а глазур повністю не застигне, близько півтори години. Наріжте та подавайте.

Раніше УНІАН ділився рецептом безлактозного шоколадного торта.

Вас також можуть зацікавити новини: