
Торт із кока-колою і шоколадом - це вкрай вдале поєднання смаків. Це вологий і ніжний шоколадний торт із насиченим смаком какао, вкритий тонкою шоколадною глазур'ю. Кока-кола доповнює і поглиблює шоколадний смак, а вуглекислий газ у газованій воді діє як розпушувач у торті. Блискуча, хрустка глазур, також приправлена ще однією порцією коли, ідеально контрастує з вологою начинкою.
Портал SimplyRecipes публікує рецепт цього смачного десерту, на приготування якого піде всього 20 хвилин, і ще півгодини на випічку. Ви можете використовувати ароматизовану колу в цьому рецепті, наприклад вишневу або ванільну.
Інгредієнти:
- 350 мл Coca-Cola (або іншого безалкогольного напою зі смаком коли)
- 220 г несолоного масла
- 46 г несолодкого натурального какао-порошку
- 275 г універсального борошна
- 350 г гранульованого цукру
- 1 1/2 чайних ложки харчової соди
- 3/4 чайної ложки солі
- 3/4 склянки сметани кімнатної температури
- 2 великих яйця кімнатної температури
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Для глазурі
- 350 мл кока-коли
- 100 г несолоного масла, нарізаного кубиками
- 20 г склянки несолодкого натурального какао-порошку
- 463 г цукру
- 1/4 чайної ложки солі
Як приготувати:
Розігрійте духовку до 175 °С.
Збризніть деко для випічки розміром 20х30 см антипригарним спреєм і відставте в сторону.
У каструлі змішайте колу, масло і какао. Доведіть до кипіння на середньому вогні та готуйте, часто помішуючи, щоб переконатися, що суміш не википіла, поки масло не розтане, а інгредієнти не змішаються, близько 7 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути протягом 5 хвилин.
У великій мисці змішайте борошно, цукор, соду і сіль. Вилийте теплу суміш з колою в борошняну суміш і перемішайте. Додайте сметану, яйця і ваніль, збиваючи до однорідної маси.
Перекладіть тісто в підготовлену форму для випічки, розподіливши його рівним шаром. Випікайте доти, доки краї торта не почнуть відходити від стінок форми, а зубочистка, вставлена в центр, не вийде з кількома вологими крихтами, 28-30 хвилин.
Вийміть із духовки і дайте охолонути у формі для випічки на решітці, поки готуєте глазур.
Тим часом приготуйте глазур:
У великій каструлі доведіть колу до кипіння на середньому вогні. Кип'ятіть, поки кола не зменшиться до 1/3 склянки, близько 15 хвилин.
Додайте масло і какао в уварену колу і продовжуйте готувати, постійно помішуючи, поки масло не розтане, а какао повністю не змішається, близько 30 секунд. Додайте цукрову пудру та сіль і збивайте до однорідної маси.
Полийте глазур'ю теплий торт, розподіливши її рівним шаром. Дайте глазурованому торту відпочити, поки він не охолоне до кімнатної температури, а глазур повністю не застигне, близько півтори години. Наріжте та подавайте.
Раніше УНІАН ділився рецептом безлактозного шоколадного торта.