Експерти назвали речі на кухні, які треба змінювати частіше, ніж здається / фото ua.depositphotos.com

Кухня – це місце, де кожна господиня має свої правила і порядки. Але в більшості з нас там є предмети постійного вжитку, як-от дошки, посуд чи побутова техніка.

У рутині легко забути, що ніщо не вічне. І є шість предметів, які варто змінювати частіше, ніж вам здається, пише Real Simple

1. Спеції 

Відео дня

Про це можна легко забути, але спеції теж мають термін придатності. Вони не зберігаються вічність. Більшість мелених спецій можна використовувати приблизно два роки, каже шеф-кухар компанії Roundabout Catering Колін Сміт.

"Цілісні спеції зберігаються трохи довше, але не набагато", – додав він.

Крім того, Сміт радить уникати сушених листових спецій, таких як базилік. За його словами, свіжі трави є кращим вибором і їх можна знайти в більшості супермаркетів. 

2. Пластикові контейнери для їжі 

Пластикові контейнери потрібно змінювати частіше, ніж ви думаєте. Ознакою того, що вам час розпрощатися з ними є плями на пластику, запах їжі, який не йде після миття. До того ж, старі контейнери з меншою імовірністю збережуть вашу їжу свіжою, каже викладачка кулінарних курсів Вітні Кардозі.

Вона радить звернути увагу на скляні контейнери. Вони прослужать вам довше. 

3. Кухонні дошки 

Виконавчий су-шеф Swissôtel Chicago Бо Каунт каже, що оскільки дошки інтенсивно використовуються на кухнях, з часом на них з'являються подряпини, плями та борозни. Це ускладнює їх належне очищення. 

Особливо швидко псується якість дерев'яних обробних дошок. Вітні Кардозі зазначає, що краще мити їх вручну, адже деревина може деформуватися або зіпсуватися в посудомийній машині.

4. Дрібна побутова техніка 

"Якісні прилади, такі як блендери та кавоварки, повинні працювати до тих пір, поки не вийдуть з ладу, а в разі потреби ви завжди можете спробувати добре очистити їх, щоб продовжити термін служби", - наголошує Кардозі.

Якщо ваш прилад більше не працює так, як раніше, або є певні проблеми (він сильно нагрівається чи з нього йде дим), час інвестувати в новий.

Водночас ті прилади, які під час роботи використовують водопровідну воду, потребують регулярного видалення накипу. Йдеться про чайники, кавоварку, настільні посудомийні машини. Так ви продовжите термін їхньої служби. 

5. Кошики для фритюрниць 

Кошики для фритюрниць також треба змінювати. Оскільки через зношення сітка може ослабнути, а також рватися, міняти їх радять кожні рік–півтора. 

6. Силіконові лопатки 

Високотемпературні силіконові лопатки, хоч і довговічні, але потребують регулярної заміни. Робити це треба кожні пів року.

"З часом на них з'являються зазубрини, вони можуть почати стиратися або тріскатися, що впливає на їхню продуктивність і гігієнічність", – акцентував Каунт. 

Які речі мають бути на кожній кухні

Дизайнери інтерʼєрів кажуть, що є 10 речей, які мають бути на кожній кухні. Так ваш робочий простір буде не лише стильним, але й зручним у використанні. 

Серед цих речей – місце для зберігання дрібної кухонної техніки. Набагато краще мати для неї окрему шафку, ніж заставляти різними приладами весь стіл. 

Також фахівці радять подбати про наявність достатньої кількості розеток. При чому вони мають бути розташовані так, щоб вам не довелося бігати від поверхні до поверхні під час приготування їжі. 

Вас також можуть зацікавити новини: