Катастрофа батискафу "Титан": розкрито одне з останніх повідомлень екіпажу

Всі вони загинули.

Екс-член команди батискафу "Титан" заявив, що у 2019 році відмовився пілотувати судно, попри тиск, який на нього чинили.

Колишній інженерний директор OceanGate Тоні Ніссен став першим свідком, який дав свідчення на слуханнях у Береговій охороні Сполучених Штатів Америки, пише Associated Press. Він сказав, що багато років тому відмовив співзасновнику компанії Стоктону Рашу.

Ніссен аргументував своє рішення тим, що не довіряв оперативному персоналу, а сам батискаф "не працював так, як ми думали". Того ж року його звільнили. Водночас інженер повідомив, що "Титан" додатково тестували перед наступними зануреннями.

В одному з останніх повідомлень екіпажу до судна підтримки "Полярний принц" перед вибухом йшлося про те, що "все гаразд".

Колишній фінансовий і кадровий директор компанії Бонні Карл повідомила, що знала про проблеми з безпекою "Титана", а операційний директор Девід Локрідж охарактеризував його як "небезпечний". 

Катастрофа "Титану"

Нагадаємо, 18 червня минулого року глибоководний апарат, який здіснював занурення ло уламків "Татаніка", зник безвісти.

На борту судна перебували п'ятеро людей - виконавчий директор OceanGate Стоктон Раш, мільярдер та дослідник Хеміш Гардінг, бізнесмен Шахзада Давуд і його син Сулеман, а також дослідник Поль-Анрі Наржоле. 

За кілька днів було виявлено п’ять великих уламків батискафа. Повідомлялося, що катастрофа могла статися внаслідок імплозії - корпус не витримав тиску води.

Вас також можуть зацікавити новини: