Гуру випічки Мері Беррі має у своєму арсеналі безліч рецептів, багато з яких підійдуть на Різдво. Зокрема, можна приготувати шоколадний торт, рецепт якого дуже легкий.
Як пише Еxpress, десерт складається з вологого шару шоколадного бісквіта, увінчаного шаром гладкого шоколадного мусу. Він не залишить байдужими любителів солодкого. Для приготування знадобляться:
- какао-порошок - 25 г + для посипання;
- окріп - 3 ст.л.;
- цукрова пудра - 100 г;
- борошно 100 г;
- розпушувач - 1,5 ч .л.
- яйця - 2 шт.;
- маргарин чи масло - 100 г;
- бренді (за бажанням) - 2 ст.л.
Також для шару шоколадного мусу треба буде взяти 300 г темного шоколаду і 450 мл жирних вершків. За бажанням можна додати малину для прикрашання, якщо готуватимете влітку.
Духовку треба розігріти до 160°C.Форму 20 см змастіть маслом та вистеліть пергаментом.
Какао-порошок залийте окропом і змішайте. Туди додайте решту інгредієнтів та збийте міксером до однорідності. Тісто перелийте і форму та вирівняйте поверхню лопаткою. Випікайте 25 хвилин.
Коли бісквіт буде готовий, полийте його бренді і залиште остигати у формі. У цей час можна приготувати мус.
Шоколад розламайте на шматочки й розтопіть на водяній бані. Відкладіть його, щоб він трохи охолонув. Тим часом збивайте вершки до м'яких піків і поступово додайте шоколад.
Коли бісквіт охолоне, викладіть на нього мус, розрівняйте зверху й залиште в холодильник на ніч, накривши харчовою плівкою. Якщо не має часу чи бажання чекати, то достатньо чотирьох годин, шоб мус застиг.
Далі треба обережно дістати торт з форми й посипати какао и цукровою пудрою. За бажанням прикрасьте фруктами чи ягодами.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати апельсиновий торт від Мері Беррі.
Коли справа доходить до різдвяної вечері, картопля є лідером за популярністю. У мережі завірусився цікавий рецепт картоплі від шеф-кухаря Семі Сітса - він набрав понад 18 млн переглядів у мережі.