Відомий кулінар Мері Беррі придумала, як приготувати три різні види печива з однієї порції тіста, змінюючи начинки. Цей рецепт дуже універсальний, адже його можна змінювати за своїм смаком.
Як повідомляє BBC Food, з цією кількістю інгредієнтів виходить 20 шт. кожного виду печиво. Для приготування вам знадобляться:
- м'яке вершкове масло - 175 г;
- цукрова пудра - 75 г;
- борошно - 175 г;
- манна крупа - 75 г;
Також нам знадобляться:
- для шоколадного печива - стружка молочного або чорного шоколаду;
- для лимонного печива - цедра 1 лимону і 1-2 ст.л. цукру;
- для мигдального печива - 1 ч.л. есенції мигдалю та 40 г цих горіхів.
Для початку розігрійте духовку до 180°C (160°C для духовок з вентилятором) або марка газу 4. Підготуйте три дека, вистеливши їх пергаментом.
Для тіста змішайте всі зазначені інгредієнти. Розділіть його на три рівні частини і кожну вимісіть на припорошеній борошном поверхні.
В одну частину вмішайте шоколад, скачайте 20 кульок і розкладіть їх на деко. Виделкою трошки розплющить їх, щоб вийшли диски шириною до 5 см. Випікайте 10 хвилин - до золотисто-коричневого тіста.
Для лимонного смаколика додайте в тісто цедру, скрутіть його в "ковбаску" довжиною приблизно 20 см і покрийте її цукром. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте в морозилку приблизно на 30 хвилин. Розріжте "ковбаску" на 20 кружечків, товщиною приблизно один сантиметр. Розкладіть їх на деко та запікайте.
Для мигдального печива змішайте екстракт і більшу частину подрібненого горіха з тістом. Розкачайте 20 кульок та викладіть їх на деко. Посипте кожне печиво кількома пластівцями мигдалю та розплющіть їх виделкою, щоб сформувати диски, і випікайте.
Що ще смачного варто приготувати
М’яке печиво з подвійним шоколадом має багато шанувальників. Цей смаколик можна приготувати у сковорідці і тоді не доведеться мити багато посуду.
Також розповідали, як приготувати шоколадний пиріг без борошна.