Курка виходить ароматна та соковита / фото ua.depositphotos.com

Відомий кулінар Мері Беррі поділилась рецептом медової курки, який є улюбленим для неї та її сім'ї. За її словами, м'ясо легко відходить від кістки та має яскравий смак у стилі барбекю.

Як пише Еxpress, оригінальний рецепт передбачає використання шести курячих ніжок, вагою по 200 г кожна. Однак замість цього можна використати шість стегон та шість гомілок. Цієї порції вистачить, щоб нагодувати шістьох людей.

Для приготування знадобляться:

Відео дня
  • курячі ніжки або стегна та гомілки - 6 шт.;
  • кетчуп - 6 ст.л.
  • томатне пюре - 2 ст.л.;
  • гірчиця у зернах - 2 ст.л.;
  • вустерширський соус - 3 ст. л.;
  • рідкий мед - 2 ст.л.;
  • часник - 1 зубчик.

Змішайте у велику миску всі інгредієнти для маринаду та перемішайте. У шматках курки зробіть надрізи, покладіть м'ясо до маринаду та добре перемішайте. Залиште маринуватись у холодильнику мінімум 30 хвилин.

Розігрійте духовку до 220C (200C вентилятор/газ сім) і вистеліть форму для запікання пергаментом. Викладіть курку у форму шкіркою догори в один шар. Залишками маринаду змастіть шматки.

Випікайте в духовці 35-40 хвилин до золотистого кольору. Зніміть жир з м'ясного соку, що залишився у формі, та перелийте його в окремий посуд. Подавайте поливши цим соком з пюре або зеленими овочами. 

Що ще смачного приготувати

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати вологий та ніжний лимонний пиріг. Для нього не потрібно багато дорогих інгредієнтів.

Більшість готує пюре на воді, а потім вже у готову картоплю додає масло, молоко або вершки. Однак у мережі завірусився рецепт пюре на молоці.

Відомий британський шеф-кухар Гордон Рамзі поділився покроковою інструкцією приготування карамелі у домашніх умовах.

Вас також можуть зацікавити новини: