Щоденне вживання яєчних білків має несподіваний вплив на здоров'я нирок. Як пише Health Digest, наприклад, у США 35,5 мільйонів дорослих у США живуть із хронічною хворобою нирок. 90% із них навіть не підозрюють про захворювання.
Як пише видання, один зі способів запобігти хворобі нирок або дати їм здоровий імпульс - це вживання певних продуктів. Ви здивуєтеся, але серед іншого для наших нирок корисні яєчні білки. Людям, які страждають від проблем із нирками, навіть рекомендується включати яєчні білки до свого щоденного раціону.
"Кожна людина із захворюванням нирок має проконсультуватися зі своїм лікарем про те, скільки білка споживати. Деякі дослідження показали поживну користь від споживання яєчних білків", - розповіла виданню директорка з досліджень у галузі харчування в Центрі харчування яєчними білками Американської ради з яйця Джен Гаучінс.
Доктор Хаучінс відзначила дослідження 2011 року в журналі Journal of Renal Care. У ньому амбулаторним пацієнтам, які перебували на діалізі, давали пастеризовані рідкі яєчні білки на один прийом їжі щодня замість м'яса.
"В учасників цього пілотного дослідження покращився рівень фосфору в крові та трохи покращився рівень білка в крові", - каже лікарка.
Однак вона акцентувала, що це не означає, що всі мають негайно почати їсти яєчні білки щодня. Зрештою, кожен організм індивідуальний. Вона радить звернутися до лікаря, щоб він встановив денну норму білка. Не варто також забувати, що яєчний білок може викликати алергію.
Лікарка зазначила, що в більшості випадків яйця взагалі корисні для людини.
"Цілісні яйця, включно з жовтком, є гарним варіантом для включення до здорової дієти в разі захворювань нирок. Яйця забезпечують 6% добової норми вітаміну D і 252 мікрограми каротиноїдів лютеїну", - каже Гаучінс.
Нагадаємо, жінка на ім'я Дестін Менсон у статті для Health.com розповіла, що щоранку протягом 30 днів з'їдала по два яйця на день, і розкрила, як цей раціон вплинув на її організм.