Що старшими ви стаєте, то більше води вам потрібно пити / ua.depositphotos.com

Незважаючи на те, що "правило восьми склянок" води на день широко відоме, більшість людей і близько не п'ють стільки. Водночас, як розповів HealthDigest Джеймі Колл, експерт із нетоксичного способу життя та інгредієнтів у Girls Who Eat, пити воду необхідно, щоб допомогти змастити суглоби, пом'якшити температуру тіла і вивести з організму відходи. За його словами, чоловікам може знадобитися до 15 чашок (близько 3,7 літра), а жінкам - 11 чашок води (2,7 літра) на день залежно від рівня їхньої активності, ваги та клімату. Однак у міру того, як ви стаєте старшими, вам може знадобитися пити більше води.

Згідно зі статтею в Nutrients, починаючи з 40 років, ваші нирки починають втрачати здатність зберігати воду, що ускладнює підтримання балансу рідини в організмі. Це зниження прискорюється після 65 років.

Крім того, люди похилого віку, як правило, приймають багато ліків, які можуть викликати зневоднення. Наприклад, препарати, що використовуються для лікування діабету, впливають на рівень вашої гідратації, оскільки вони змушують вас частіше мочитися. Ці ліки і проносні також можуть спричиняти діарею, яка може призвести до зневоднення, а діуретики, які також використовуються для лікування артеріальної гіпертензії, зменшують кількість рідини в кровоносних судинах.

Відео дня

У статті в Nutrients додано, що люди похилого віку також можуть відчувати труднощі з рухом або ковтанням, що ускладнює вживання води. Люди з нетриманням сечі можуть добровільно обмежувати споживання води, а літні люди з деменцією можуть забувати пити достатню кількість рідини, щоб запобігти зневодненню.

Крім того, у міру того, як ваші суглоби зношуються все більше і більше, хрящ, який захищає їх, починає руйнуватися. Хрящ на 80% складається з води, і коли ви зневоднені, ваш організм може витягати рідину з ваших суглобів для підтримки інших функцій, за даними Американської асоціації пенсіонерів.

Як підтримувати водний баланс

Щоб визначити свої потреби у воді, Джеймі Колл рекомендує проконсультуватися з лікарем. Вживання рідини тільки тоді, коли ви відчуваєте спрагу, не зовсім достатньо. Ваша сеча може дати вам підказку про рівень вашої гідратації. Темна сеча часто є ознакою зневоднення, але також зверніть увагу, якщо ви відчуваєте велику втому, запаморочення або сплутаність свідомості. Ви також можете відстежувати споживання води за допомогою спеціальних додатків на своєму телефоні.

Якщо вода вам здається нудною, пам'ятайте, що в багатьох фруктах і овочах високий вміст води, що може підтримувати водний баланс. Уникайте отримання гідратації з кофеїну або алкоголю, тому що обидва вони зневоднюють вас.

Раніше лікар назвав 7 найкращих моментів для того, щоб пити воду, щоб уникнути зневоднення.

Вас також можуть зацікавити новини: