Лікар розповів про особливості догляду за постільною білизною / фото ua.depositphotos.com

Немає кращого відчуття, ніж після важкого робочого дня лягти в ліжко, яке заправлене свіжою та чистою постільною білизною. Відомо, що поки ми спимо на простирадлах накопичується бруд, піт та жир. З часом постіль перетворюється на розсадник мікроорганізмів, які можуть подразнювати шкіру. Видання USA Today запитало у лікаря, як часто потрібно міняти постільну білизну. 

"З медичної та гігієнічної думки, це дійсно має бути раз на тиждень", - зауважив доктор Джейсон Сінгх, лікар, який практикує в Ешбурні, штат Вірджинія. 

За його словами, регулярне прання постільної білизни завжди має бути присутнім, проте не варто забувати й про інші постільні звички. 

Відео дня

"Багато людей перуть простирадла, але часто забувають про наволочки та постільну білизну. Це також області, які піддаються впливу клітин шкіри, поту, масел для тіла, шкірного сала, [і] поту", - зазначив лікар.

Тому Сінгх радить прати всю постільну білизну за одним графіком.

Що станеться, якщо не прати постільну білизну?

Під час сну тіло людини потіє та скидає клітини шкіри, створюючи ідеальне середовище для розмноження мікроорганізмів, таких як бактерії, грибки та пилові кліщі, на вашій постільній білизні, пояснює лікар.  

Сінгх назвав кілька очевидних наслідків недостатньо частого прання постільної білизни, а саме така недбалість може викликати подразнення шкіри, інфекції або провокувати алергічні реакції. 

"Якщо ви астматик або страждаєте від інших респіраторних захворювань, або маєте чутливу шкіру, схильну до акне, ви можете навіть розглянути можливість прання постільної білизни частіше, ніж раз на сім днів", - додає фахівець.

Аби звести до мінімуму ймовірність потрапляння бруду на ваші простирадла, подумайте про вечірній душ. 

"Якщо ви частіше приймаєте душ вночі, багато забруднень, які були на вашій шкірі протягом дня, змиваються ще до того, як ви ляжете на простирадло", - пояснює Сінгх. 

Також лікар радить підтримувати у кімнаті прохолодну температуру, адже це допоможе зменшити ймовірність потіння під час сну.

Інші поради для комфортного сну

Відомо, що влітку під час спеки дуже важко заснути. Тому фахівці дали кілька порад, які допоможуть покращити ваш сон. Лікарі кажуть, що важливим фактором для сну є температура.

"Температура нашого тіла відіграє важливу роль у регуляції сну. На початку ночі зниження температури на 1 градус необхідне, щоб допомогти вам заснути. Саме це зниження в поєднанні з настанням темряви інформує внутрішній годинник організму про те, що ніч почалася. Це запускає вивільнення гормону сну мелатоніну, який допомагає заснути. Ми краще спимо в прохолодній кімнаті, порівняно з теплою, а ідеальною температурою вважається 16-17 градусів", - наголосив експерт Гай Медоуз.

Вас також можуть зацікавити новини: