Коли йдеться про збереження свіжості яєць, суперечки про те, де їх зберігати - в холодильнику чи за кімнатної температури, здаються нескінченними. Мері Беррі вважає, що є тільки один спосіб.
Видання Express пише, що є одна критична помилка, якої припускається майже всі.
Де краще зберігати курячі яйця
Мері Беррі радить зберігати яйця в картонній упаковці, перевернувши їх верхньою частиною донизу, щоб жовток ідеально вписався в білок.
"Зберігайте яйця в коробці в холодильнику, подалі від продуктів із сильними запахами, щоб вони не вбирали їх через шкаралупу", - радить кулінарний гуру. "Якщо ви покладете їх гострим кінцем вниз, жовток залишиться в центрі білка. Завжди використовуйте їх до закінчення терміну придатності".
Оптимальний спосіб зберегти свіжість яєць - зберігати їх у холодильнику за температури не нижче 4 градусів, що подовжує термін їхнього життя.
Дженна Келлі, експертка Essential Food Hygiene UK, радить зберігати яйця в холодильнику й уникати перепадів температур.
"Рекомендується зберігати їх у холодильнику, уникаючи перепадів температури, оскільки це може призвести до утворення конденсату на шкаралупі, що, своєю чергою, може спричинити розвиток бактерій", - пояснила Дженна.
Як заморозити курячі яйця на зиму
Яйця можна зберігати навіть у морозильній камері до шести місяців, хоча краще використовувати їх протягом чотирьох місяців, щоб забезпечити максимальну свіжість.
"Якщо яйця цілі, акуратно збийте, щоб змішати жовток і білок; додайте трохи солі в жовтки для використання в солоних стравах або цукор для використання в солодких стравах. У білки нічого додавати не потрібно", - написала Мері.
Якщо ви заморозили, то виникає питання: "Як розморозити яйця?". Кулінар рекомендує розморожувати їх за кімнатної температури.
"Страви на основі яєць, такі як кіші, заварні креми та муси, можна також заморозити", - зазначила Мері Беррі.
Раніше УНІАН писав, чи корисно їсти курячі яйця.