
Мішленівський шеф-кухар із Бірмінгема Том Шеферд розкрив свій секрет приготування "ідеальних" варених яєць, який пов'язаний із певним часом, пише express.co.uk.
"Багато хто любить варені яйця, але їх приготування може бути складним. Якщо ви будете дотримуватися простого правила, ваші яйця будуть "ідеальними" щоразу", - йдеться в публікації.
Скільки часу потрібно варити яйця
Зазначається, що варені яйця можуть "оживити" сніданок, обід і навіть вечерю в деяких випадках. Головне - знати точний час приготування, порадив кухар.
"Залежно від того, як ви вважаєте за краще готувати варені яйця, я рекомендую такий час. Шість хвилин для рідкого жовтка, вісім хвилин для м'якого жовтка і 10 хвилин для твердого жовтка", - заявив шеф-кухар.
Інші його поради включали:
"Після варіння негайно помістіть яйця в крижану воду. Якщо ви хочете, щоб яйце було холодним, залиште його у воді. Якщо ви віддаєте перевагу теплому яйцю, залиште його в крижаній воді не більше ніж на 30 секунд... Коли ви розіб'єте верхню частину, додайте трохи приправи. Особисто я вважаю за краще готувати яйця протягом семи хвилин, оскільки мені подобається, коли вони між м'якою і твердою консистенцією".
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати "ідеальне" яйце-пашот.