Багато хто знає, що якщо ви на сильному вогні спробуєте запекти цілу курку, існує величезний ризик "сухого" результату. Тому завжди потрібно пам'ятати про замочування курки в солоній воді, як про перевірений спосіб гарантувати, що м'ясо залишиться вологим і ніжним під час перебування в духовці, пише Tasting Table.
Шеф-кухар зі стратегічних замовлень компанії Cargill Protein Бредлі Борхардт розповів виданню, як найкраще засолити цілу курку і водночас надати їй аромату.
За його словами, "розсіл не тільки надає птиці сезонності, а й допомагає зберегти вологість за високих температур". У найпростішому розумінні розсіл - це вимочування білка в солоному водному розчині. Однак шеф-кухар вирішив поділитися складнішим рецептом розсолу, для якого знадобиться 4 літри води, півчашки кошерної солі, 2/3 чашки цукру або коричневого цукру.
"Ви можете на свій розсуд доповнити його розсіл травами, спеціями, чилі та цитрусовими. Зробіть це по-своєму", - наголосив Борхардт.
Усі інгредієнти разом із куркою необхідно довести до кипіння, щоб розчинилися і розцвіли їхні аромати, а потім дати розчину охолонути, щоб дістати курку.
"Для досягнення найкращих результатів я рекомендую маринувати цілу курку від 2 до 12 годин у холодильнику", - зазначив кухар. І заявив, що якщо залишити курку в розсолі на більш тривалий час, м'ясо стане надмірно солоним.
Видання пропонує для розсолу використовувати також лаврове листя, гілочки чебрецю, чорний перець горошком, зубчики часнику, лимон, цибулю, а також мед і цукор.
Цукор у рідині для цього розсолу відіграє роль карамелізації. Цукор не дасть солодкого смаку, бо він збалансований сіллю та іншими приправами, але допоможе курячій шкурі набути рум'яної та хрусткої скоринки.
Інші поради, пов'язані з приготуванням курки
Раніше УНІАН повідомляв, що існує кілька кулінарних хитрощів, за допомогою яких ви завжди зможете домогтися апетитної скоринки і зберегти соковитість м'яса. Якщо ви будете про них знати, у вас завжди буде чудово виходити.
Крім того, до будь-якого гарніру підійде курочка по-валенськи. Для її приготування знадобиться чимало інгредієнтів, але результат вас обов'язково порадує.