Названо 8 речей, з якими сильні жінки ніколи не миряться в стосунках / фото ua.depositphotos.com

У кожної жінки певний вид сили, який важко пояснити. Це сила, яка походить від знання своєї цінності, від усвідомлення того, на що ти заслуговуєш, і відмови погоджуватися на менше.

Однак іноді буває важко зрозуміти, як саме ця сила виглядає, коли справа доходить до стосунків. Ресурс Hackspirit назвав 8 речей, з якими сильні жінки ніколи не миряться у стосунках.

1. Прийняття меншого, ніж вони заслуговують

Відео дня

Є щось неймовірно потужне в тому, щоб знати свою цінність. Це як компас, який веде вас через кам'янисту місцевість стосунків, допомагаючи визначити, які шляхи варті того, щоб ними йти, а які ведуть у глухий кут.

І коли ви сильна жінка, ви точно знаєте, на що ви заслуговуєте – і це точно не менше, ніж ваша цінність. Звісно, бувають моменти, коли ви піддаєтеся спокусі заспокоїтися, погодитися на менше, ніж ви насправді заслуговуєте. Але тоді вмикається внутрішня сила, яка нагадує вам, що ви варті набагато більшого.

Тому сильні жінки ніколи не зупиняються на досягнутому. Вони ніколи не погоджуються на менше, ніж заслуговують, бо знають, що їхня цінність не зменшується через чиюсь нездатність побачити їхню цінність.

Незалежно від того, як до них ставляться, скільки зусиль вкладають у стосунки або яку повагу їм виявляють – якщо це не відповідає їхнім потребам, вони не бояться піти. Тому що, врешті-решт, сильна жінка знає, що бути на самоті набагато краще, ніж бути з тим, хто не цінує її цінності.

2. Примирення з неповагою

Сильні жінки ніколи не терплять неповаги в будь-якій формі. Ні у формі зневажливих зауважень, ні у формі принизливих коментарів, і, звичайно, ні у формі партнера, який не цінує їх настільки, щоб ставитися до них з повагою, на яку вони заслуговують.

Неповага – це явна ознака відсутності любові та поваги до іншої людини. А сильні жінки? Вони знають, що заслуговують на того, хто любить і поважає їх від щирого серця, такими, якими вони є.

3. Мовчання перед обличчям нерівності

Сильна жінка ніколи не мовчить, коли йдеться про нерівність у стосунках. Вона розуміє, що партнерство означає рівний голос у прийнятті рішень, рівну повагу та рівну відповідальність.

Незалежно від того, чи йдеться про рішення, куди піти на вечерю, чи про напрямок їхнього спільного життя, її голос чути голосно і чітко. Вона знає, що якщо вона не бере участі у прийнятті рішень, то це не партнерство, а диктатура. А сильна жінка ніколи не погоджується на це.

4. Життя в постійному стані тривоги

Чи знали ви, що стрес може скоротити тривалість вашого життя? Це правда – тривалий вплив стресу може призвести до безлічі проблем зі здоров'ям, від хвороб серця до депресії.

І немає нічого більш стресового, ніж перебувати у стосунках, де ви постійно ходите по шкарлупі, завжди відчуваючи, що повинні стежити за тим, що ви говорите або робите, боячись засмутити свого партнера.

Сильна жінка знає, що стосунки мають бути джерелом комфорту, а не тривоги. Вона розуміє, що не погоджуватися і сперечатися – це нормально, це частина стосунків. Але якщо вона опиняється в ситуації, коли їй постійно неспокійно, коли вона завжди в напрузі через реакцію партнера, то вона знає, що настав час переглянути стосунки.

Жодна жінка не повинна жити в постійному стані тривоги, особливо коли це може буквально забрати роки її життя.

5. Бути єдиною, хто йде на жертви

Жінки часто готові вийти за рамки заради тих, хто їм небайдужий. Чи то відмова від улюбленої справи, щоб провести час з партнером, чи то кардинальні зміни в житті, щоб підтримати його цілі та мрії, ми часто більш ніж готові йти на жертви заради стосунків.

Але ось у чому річ: стосунки – це вулиця з двостороннім рухом. Йдеться не лише про те, що одна людина завжди дає, а інша завжди бере. Якщо ви відчуваєте, що постійно йдете на жертви, а ваш партнер не бажає робити те ж саме для вас, настав час зробити крок назад і переоцінити ситуацію.

Тому що сильна жінка знає, що вона заслуговує на партнера, який так само готовий йти на жертви заради неї, як і вона заради нього. А якщо це не так, то, можливо, настав час переосмислити, чи справді ці стосунки того варті.

6. Ігнорування власних потреб і бажань

Ми всі чули приказку: "Не можна наливати з порожньої чашки". І все ж, багато хто з нас намагається робити саме так – особливо у стосунках. Ми настільки зосереджуємося на задоволенні потреб партнера, що часто забуваємо про свої власні.

Але тільки не сильні жінки. Вони розуміють, що турбота про себе – це не егоїзм, а необхідність. Вони знають, як важливо піклуватися про себе, як фізично, так і емоційно, і не бояться розставляти пріоритети у власних потребах і бажаннях.

Вони розуміють, що для того, щоб бути хорошим партнером, потрібно бути добрим до себе. Вони знають, що піклуватися про власні потреби – це не егоїстично, а розумно. І якщо вони опиняються у стосунках, де їхні потреби постійно не помічають або ігнорують, вони не бояться сказати про це або піти.

Тому що, врешті-решт, сильна жінка знає, що вона не може бути хорошим партнером, якщо не буде доброю до себе.

7. Почуття пастки у стосунках

Свобода – це потужна річ. Це можливість робити власний вибір, жити на власних умовах і бути вірною собі. І сильні жінки ніколи не йдуть на компроміс зі своєю свободою – особливо у стосунках.

Вони знають, що здорові стосунки – це ті, де обидва партнери мають свободу бути собою, переслідувати власні цілі, рости і розвиватися як особистості. Але якщо вони відчувають себе у пастці або обмеженими у стосунках, ніби втрачають почуття власної гідності або здатність жити на власних умовах, тоді вони знають, що щось не так.

Тому що сильна жінка знає, що любов – це не володіння. Це не про те, щоб контролювати когось або бути контрольованим. Любов – це свобода, свобода бути собою, любити без страху і ділити своє життя з кимось, хто поважає і цінує цю свободу так само, як і ви.

8. Згода на щось менше, ніж справжня любов

В основі будь-яких стосунків лежить одна фундаментальна істина: любов. І сильні жінки знають, що кохання – це не про широкі жести чи красиві слова. Це не про те, скільки ви витрачаєте на подарунки або як часто ви говорите "Я тебе кохаю".

Любов – це повага, розуміння і прийняття. Це про те, щоб бути разом і в хороші часи, і в погані, підтримувати мрії та амбіції одне одного, цінувати одне одного такими, якими ви є, з усіма вадами та недоліками.

Сильна жінка знає, як виглядає справжня любов, і вона знає, що заслуговує на менше. Вона не боїться чекати на неї, боротися за неї, вимагати її. Тому що, врешті-решт, стосунки без справжнього кохання – це не стосунки взагалі. Це лише порожня оболонка, претензія на щось, що має бути набагато більшим.

Тож якщо сильна жінка коли-небудь опиниться у стосунках, де любов не є справжньою, де йдеться більше про зручність чи зовнішній вигляд, ніж про справжні почуття та повагу, вона без вагань піде звідти. Тому що вона знає, що заслуговує на справжнє кохання – і вона не готова погодитися на щось менше.

Вас також можуть зацікавити новини: