Шоколадний торт своїм яскравим смаком чудово вписується у будь-яке святкове меню. Однак готувати його зазвичай складно і довго.
Джемма Стаффорд, професійний шеф-кухар і засновник Bigger Bolder Baking, поділилась з Еxpress простим 10-хвилинним рецептом десерту, для якого не знадобиться духовка.
"Легкий шоколадний пиріг, приготований у мікрохвильовій печі, — це безпроблемний десерт, який забезпечує вологий і пухкий шоколадний пиріг за лічені хвилини. Завдяки використанню мікрохвильової печі цей рецепт домашнього шоколадного торта має простий процес випікання, забезпечуючи чудові результати без необхідності тривалого приготування чи випікання в духовці", - зазначила вона.
Для приготування потрібні:
- борошно - 210 г;
- какао-порошок - 57 г;
- вершкове масло - 180 г;
- цукор - 225 г;
- йогурт - 282 г;
- чорний шоколад - 43 г;
- яйця - 3 шт.;
- розпушувач - 1,5 ч.л.;
- харчова сода - 1 ч.л.;
- сіль 0,5 ч.л.;
- ванільний екстракт - 1,5 ч.л.;
Три форми для випічки змастіть маслом та вистеліть пергаментом.
Просійте борошно, какао-порошок, розпушувач, соду та сіль у середню миску. Окремо збийте до пухкої світлої маси масло з цукром. Додайте туди яйця і збийте до однорідності. Туди ж вмішайте йогурт, ваніль та розтоплений шоколад кімнатної температури.
Частинами всипте борошняну суміш, щоб отримати однорідне тісто. Розділіть його на три форми.
Кожен корж готуйте у мікрохвильовці від 2 хвилин до 2 хвилин 20 секунд при потужності 1200 Вт. Також можете скористатись спеціальним режимом, якщо він у вас є.
Бісквіт буде готовий, коли стане пружним у центрі та від’єднається від стінок форм. Ви також можете вставити зубочистку в середину для точної перевірки.
Далі приготуйте будь-який крем за смаком - сметанний, масляний чи вершковий. Змастіть коржі та прикрасьте торт.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати тирамісу нашвидкуруч без яєць.