Британський шеф-кухар Джеймс Мартін поділився рецептом швидкого пирога "Мадейра". У ньому немає важкої масляної начинки та шарів глазурі, але текстура бісквіта виходить щільна. Про це пише Express.
Мартін описав цю випічку як післяобідні ласощі, які ідеально підходять до чашки чаю. Сам рецепт простий, а ще його легко запам’ятати, адже в ньому використовуються основні інгредієнти для бісквіта: яйця, масло, борошно, цукор, - і додається лимон для пікантності.
У рецепті шеф-кухар додає цедру лимона, однак, зазначається, цей складник можна замінити згідно зі своїми уподобаннями.
Рецепт пирога
175 г вершкового масла кімнатної температури;
175 г цукрової пудри;
3 яйця;
250 г самопідйомного борошна;
дві-три столові ложки молока;
цедра одного лимона;
один-два тонкі шматочки цукатів або цедри лимона для прикраси.
Як приготувати пиріг
Духовку розігріти до 180 градусів C. Круглу форму для випічки діаметром 18 см вистелити промасленим папером і змастити папір жиром для додаткового захисту від прилипання.
У велику миску покласти масло й цукор, збити їх, поки не утвориться пухка суміш. Окремо збити яйця і додати їх до масляної суміші.
Просіяти борошно й обережно всипати його у тістечко. Поступово доливати молоко, поки суміш повільно не буде стікати з ложки. Наприкінці додати цедру лимона.
Тісто обережно викласти у підготовлену форму і злегка розрівняти. Випікайте на середній полиці духовки від 30 до 40 хвилин, доки верх не стане золотисто-коричневим, а шпажка, вставлена в центр пирога, не буде чистою.
Готовий пиріг вийняти з духовки і залишити остигати у формі на 10 хвилин. Потім перевернути на решітку і залишити до повного охолодження.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний торт без випічки з 3 інгредієнтів. Ним поділилася Кельсі Букок.
Це не найшвидший рецепт, оскільки йому потрібен час у холодильнику на застигання, проте його насичена кремова консистенція та шоколадний смак вас приємно здивують, переконує авторка рецепта.