Цей шоколадний пиріг має насичену і вологу текстуру / фото ua.depositphotos.com

Шоколадна випічка дуже популярна завдяки своєму насиченому смаку та багатому аромату. 

Крістіна Марсільєзе, шеф-кухар і засновник Scientifically Sweet, поділилась з Еxpress рецептом свого шоколадного торта, який "декадентський, смачний і дуже простий у приготуванні".

"Це рецепт, на який ви покладаєтеся для особливих випадків, званих вечерь або навіть коли у вас в останню хвилину гості в будній вечір. Він має найрозкішнішу текстуру, яка є такою м’якою та повітряною, але водночас приємною на смак і супершоколадною", - ділиться шеф-кухар.

Відео дня

За її словами, пиріг не потребує борошна, оскільки яйця та шоколад збалансують текстуру.

"За відсутності борошна цей пиріг отримує структуру з двох основних інгредієнтів: яєць і шоколаду. Яєчні білки забезпечують силу. Жовтки допомагають емульгувати шоколад із білковою рідиною, тоді як збиті білки з яєчних білків забезпечують більшу частину структури та підтягують, щоб надати цьому торту легку та повітряну текстуру", - пояснює Крістіна.

Для приготування знадобляться:

  • чорний шоколад 60-70% - 227 г;
  • солоне масло - 113 г;
  • яйця - 5 яйця;
  • цукор - 145 г;
  • какао - 3 ст.л.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом округлу роз'ємну форму та застеліть пергамент.

Шоколад та вершкове масло помістіть у сотейник та на слабкому вогні прогрівайте, поки не отримаєте шоколадний соус. Залиште охолоджуватись.

Збийте міксером яйця до пишної суміші. Додайте цукор і продовжуйте збивати протягом 6 хвилин. Потроху вливайте розтоплений шоколад і обережно вмішуйте лопаткою. Робіть це повільно, щоб не осіло тісто. 

Вилийте суміш в підготовлену форму і випікайте приблизно 30 хвилин, поки пиріг не підніметься і злегка потріскається на поверхні.

"Текстура цього торта настільки неймовірна, що це майже важко пояснити. Він щільний і насичений, але легкий і м'який. Воно буквально тане в роті, а зверху з’являється злегка хрустка скоринка для додаткової текстури", - пояснює  шеф-кухар.

Повністю охолодіть десерт у формі. Потім проведіть ножем по краях і обережно дістаньте. Зверху прикрасьте какао-порошком і, за бажанням, збитими вершками.

Що ще смачного можна приготувати

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати карбонару у домашніх умовах.

В холодні осінні дні хочеться їсти тільки затишну теплу їжу. Шоколадно-банановий хліб легко готується й чудово підійде до чашки гарячого чаю.

Вас також можуть зацікавити новини: