Авокадо є досить популярним продуктом, однак не всі вміють його обирати. На щастя, якщо ви обрали твердий і зелений фрукт, рішення є.
Як йдеться у кулінарному блозі в TikTok samura_cooking, можна за декілька хвилин отримати м'яке авокадо, яке вже готове до вживання.
"Спробуйте так: залийте його окропом і залиште на три хвилини, потім опустіть у холодну воду, щоб остигло. Авокадо стане м’якшим, завдяки чому його надзвичайно легко очистити від шкірки та розім’яти до ідеального вершкового стану", - зазначає блогер.
Якщо ви плануєте з’їсти лише половину авокадо, важливо знати, як правильно зберегти частину продукту й не дати йому зіпсуватись. Для цього збризніть м’якоть лимонним соком, соком лайма або оливковою олією. Щільно загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник.
Більш того, за необхідності авокадо можна навіть заморозити. Найкраще це зробити подрібнивши його до стану пюре. Для цього методу помістіть очищені авокадо без кісточок у блендер, додайте столову ложку лимонного або лаймового соку та змішайте до однорідності.
Перекладіть пюре з авокадо в пакет для заморожування та вичавіть усе повітря. У такому виді можна зберігати до п'яти місяців.
Шеф-кухар Емі Лінн Крос поділилась своїм лайфхаком зі зберігання авокадо, який дозволить продовжити його "життя" на тижні.