Чи можна їсти коричневі банани / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Банани є хорошим джерелом клітковини і калію, через що вони з легкістю можуть стати ключовою частиною здорового харчування і вашого загального раціону. Більшість людей віддають перевагу жовтим бананам, проте іноді варто придивитися до коричневих - банани можуть багато чого запропонувати, незважаючи на їхній зовнішній вигляд.

Ці перестиглі фрукти є здоровим джерелом тих самих вітамінів і мінералів, що й жовті, йдеться в матеріалі, підтвердженому сертифікованим лікарем Сюзанною Фішер, Very Well Health.

Коричневі банани більш стиглі та м'які, ніж жовті. Вони також солодші. Тому їх частіше використовують у випічці та інших рецептах, ніж вживають як самостійний перекус. Банан вважається стиглим, якщо на його шкірці з'явилися невеликі коричневі плями. Ці коричневі плями - ознака того, що крохмаль у плодах перетворився на цукор, який робить банани солодшими й ароматнішими. Хоча м'якоть банана також може мати коричневі плями, вони часто з'являються через удари на дуже стиглих бананах.

Відео дня

Банани з коричневими плямами на шкірці або м'якоті вважаються їстівними. Однак що стиглішими стають банани, то вищий ризик того, що на них можуть бути бактерії.

Три ознаки того, що ваші банани занадто стиглі для безпечного вживання

  • На банані видно цвіль. Чорна шкірка не є ознакою цвілі. Натомість пліснява на бананах має вигляд пухнастого білого, сірого або зеленуватого наросту, схожого на плісняву на хлібі, особливо біля плодоніжки.
  • Банан пахне гниллю або бродінням.
  • Із банана сочиться рідина.
  • Шкірка і плід усередині банана чорні, що свідчить про те, що банан перезрів.
  • Каламутність при легкому натисканні на шкірку банана.

Переваги коричневих бананів порівняно зі стиглими

Незважаючи на свій непривабливий вигляд, коричневі банани можуть забезпечити низку переваг порівняно з більш привабливими стиглими жовтими бананами. У них набагато більше цукру, що робить їх чудовим вибором для використання як інгредієнтів у випічці. Вони легше засвоюються, оскільки ферменти розщеплюють резистентний крохмаль (крохмаль, що не перетравлюється) до простого цукру, роблячи його більш легкозасвоюваним.

Люди з діабетом можуть безпечно вживати банани, обираючи менш стиглі банани через їхній нижчий глікемічний індекс (ГІ) і вищий вміст резистентного крохмалю, який має менш безпосередній вплив на рівень цукру в крові.

Ви можете уповільнити викид цукру в кров, вживаючи банани в невеликих порціях разом із продуктами, що містять корисні жири, білки або додаткову клітковину.

Раніше УНІАН повідомляв, чи корисні банани при діабеті. Дієтологи заявляють, що їх можна їсти, але з обмеженнями.

Вас також можуть зацікавити новини: