Не обов'язково додавати укор, щоб поліпшити смак кави/ фото УНІАН

Багато людей починають свій день з обов’язкової чашки кави. Однак спосіб приготування може значно впливати на смак кави, інколи додаючи їй неприємного гіркого присмаку. 

Однак, як пише Express, існує простий спосіб поліпшити смак кави – і  для цього не потрібно додавати цукор або молоко. Натомість, як радить редактор журналу Cooks Illustrated Стівен Данн варто додати до чашки дрібку солі, яка може протидіяти її гіркоті. Якщо ви варите порцію кави на всю сім’ю, то на  літр напою потрібно додати  1/8 чайної ложки солі, попередньо змішавши її з меленою кавою.

Він пояснює, що поєднання солі та іонів натрію, які містяться в ній, взаємодіють з рецепторами гіркого смаку на нашому язиці. І хоча це не робить чарівним чином чашку кави солодшою, це обманює наш мозок, не даючи нашому язику посилати сигнали про гіркоту в мозок.

Відео дня

Коли гіркий присмак придушено, ми легше відчуваємо солодкість та інші присмаки кави.

Чому кава може бути гіркою

Зерна арабіки відомі своїм м’яким і солодким смаком, тоді як зерна робусти, як правило, більш кислі.

Правильна техніка приготування кави також може запобігти тому, щоб вона стала занадто гіркою. Забагато води або надто гаряча вода може призвести до отримання гіркої кави, так само як надто довге очікування кави у френчз-пресі може призвести до того, що чашка кави буде надто завареною.

Раніше УНІАН розповідав, що поліпшити смак кави допоможе також додавання дрібки кориці.

Вас також можуть зацікавити новини: