Що робити, щоб не потіли вікна / скріншот

Восени вогкість, яка потрапляє в оселі, може викликати серйозні занепокоєння, але, на щастя, є простий спосіб запобігти утворенню конденсату на вікнах завдяки одному предмету, який, імовірно, вже є у вашій кухонній шафі. Про це пише Express.

Може здатися, що конденсат на вікнах не є великою проблемою, але якщо з ним не боротися, це може коштувати вам грошей і зробити життя у вашому домі неймовірно некомфортним. Якщо з цим не боротися, конденсат на вікнах спричиняє накопичення вогкості та вологості в кімнаті, робить будинок холоднішим, а також призведе до появи цвілі.

"Цвіль може вплинути на ваше здоров’я, її важко очистити та можна пошкодити стіни, але вологість також означає, що вашій системі опалення доведеться більше працювати, щоб обігріти ваш будинок, і це може збільшити ваші рахунки за електроенергію", - йдеться у статті.

Це може здатися дивним, але простий засіб для миття посуду може не тільки допомогти позбутися конденсату, але й зупинити його утворення, тому вам не потрібно постійно протирати вікна протягом дня.

Як позбутися конденсату на вікнах

Конденсація виникає, коли водяна пара контактує з дуже холодною поверхнею, що спричиняє утворення крапель, але рідина для миття зменшує поверхневий натяг води та діє як захисний бар’єр. Невелика кількість мийного засобу залишає після себе тонкий шар, що перешкоджає прилипанню крапель до скляної поверхні.

"Нанесіть невелику кількість на суху тканину. ... Це створює бар'єр і запобігає утворенню конденсату. Це така геніальна порада старої школи, яка добре працює", - розповіла блогерка Лінсі Кромбі, яку називають "королевою чистоти".

За її словами, це швидкий і дешевий спосіб боротьби з конденсатом, якщо ви не бажаєте купувати осушувач або пилосос для вікон.

Як запобігти утворенню конденсату на вікнах

Це звучить просто, але найкращий спосіб запобігти утворенню конденсату на вікнах – не допускати накопичення вологи або вогкості в будинку.

Переконайтеся, що в кімнаті достатньо повітря, якщо ви сушите одяг, і не кладіть мокрий одяг на радіатори, оскільки це одна з найважливіших причин утворення конденсату.

Побутові поради

Раніше УНІАН писав, як позбутися складок на одязі без праски. Так, експерт з прання Гвіл Снук порадив зробити спрей в домашніх умовах для розгладження одягу.

Вас також можуть зацікавити новини: