
Рецепт броколі "Marry Me" - вегетаріанська інтерпретація знаменитого оригінального рецепта з куркою. Ніжно-хрустка броколі ідеально поєднується з соковитим вершково-часниковим соусом та гострими в'яленими томатами. Трохи меленого червоного перцю додає гостроти, а базилік створює свіжу завершальну нотку для цієї королівської страви. Як пише EatingWell, цей рецепт ідеально підходить як гарнір або основна вегетаріанська страва, і готується з простих інгредієнтів.
Інгредієнти
- ⅔ склянки (1 склянка - 250 г) в'ялених томатів в олії з травами, плюс 3 столові ложки олії з банки
- 8 склянок суцвіть броколі, розділити
- 1 велика цибуля-шалот, нарізана (близько ½ склянки)
- 1 столова ложка подрібненого часнику
- 1¼ склянки овочевого бульйону
- 1 чайна ложка італійських трав
- ½ чайної ложки паприки
- ¼ чайної ложки подрібненого червоного перцю, плюс ще для прикраси
- ¼ чайної ложки солі
- ¼ склянки жирних вершків
- 3 столові ложки грубо нарізаного свіжого базиліку
- ½ склянки тертого сиру пармезан
Як приготувати:
Нагрійте 1 столову ложку олії з в'ялених томатів у великій сковороді на середньому вогні. Додайте 4 склянки броколі рівним шаром і готуйте, не помішуючи, поки не підрум'яниться, близько 3 хвилин. Перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини. Перекладіть на тарілку. Повторіть процес з 1 столовою ложкою олії та рештою 4 склянками броколі.
У тій самій сковороді розігрійте ще 1 столову ложку олії на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю-шалот; готуйте, часто помішуючи, поки не стане м'якою, близько 2 хвилин. Додайте ⅔ склянки в'ялених томатів і 1 столову ложку часнику; Готуйте, постійно помішуючи, доки помідори злегка не розваряться і не стануть темно-червоного кольору, близько 2 хвилин.
Додайте відкладену броколі, 1¼ склянки бульйону, 1 чайну ложку італійської приправи, ½ чайної ложки паприки, ¼ чайної ложки меленого червоного перцю і ¼ чайної ложки солі. Накрийте кришкою і готуйте, не помішуючи, поки бульйон злегка не випарується, а броколі не стане хрустко-ніжною, 3 хвилини. Додайте ¼ склянки вершків і 2 столові ложки базиліку; готуйте, постійно помішуючи, доки соус злегка не загусне, 1-2 хвилини. Зніміть із вогню. Поступово додайте ¼ склянки пармезану, поки соус не розплавиться і не змішається, 30-45 секунд. Посипте 1 столовою ложкою базиліка, що залишилася, і 2 столовими ложками пармезану. Прикрасьте додатковим подрібненим червоним перцем, якщо хочете.
Раніше УНІАН радив приготувати дуже смачну і просту картопляно-сирну запіканку.