Пиріг до кави - вдалий рецепт для тих випадків, коли хочеться якогось смачного і легкого десерту, з яким можна випити гарячий зимовий напій. Як пише Express, приготувати цей пиріг у домашніх умовах неймовірно просто, а за допомогою одного секретного інгредієнта - сметани - він вийде ще більш вологим і пухнастим.
"Такі інгредієнти, як вершкове масло і сметана, є чудовими джерелами вологи і жиру для пирогів. Якщо пиріг виходить занадто сухим, найімовірніше, до нього потрібно додати більше масла", - розповіла розробниця рецептів і засновниця Bake and Be Well Рейчел.
Крім того, кислота, що міститься в сметані, активізує розпушувальні здібності харчової соди, завдяки чому пиріг краще піднімається під час випікання в духовці. Сметана також допоможе поліпшити смак пирога.
Інгредієнти для пирога
Для основи:
- 190 г цільнозернового борошна
- 170 г несолоного вершкового масла (розм'якшеного)
- Два яйця
- Дві чайні ложки ванільного екстракту
- Половина чайної ложки харчової соди
- Чверть чайної ложки солі
- 120 г сметани
- Одна чайна ложка малинового конфітюру (за бажанням)
Для посипання:
- 60 г цільнозернового борошна
- 60 г світло-коричневого цукру
- Дві чайні ложки кориці
- Чотири столові ложки вершкового масла
- Щіпка солі
Рецепт
Для початку розігрійте духовку до 160C. Змастіть форму для кексу вершковим маслом і застеліть папером для випічки.
Потім в одній мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти для тіста (борошно, харчову соду і сіль). В іншу миску додайте розм'якшене вершкове масло і цукор. Змішайте до отримання пухнастої блідо-жовтої маси.
Потім додайте яйця та ванільний екстракт і збивайте, поки все не з'єднається.
Повільно додайте половину сухих інгредієнтів для торта в суміш і перемішайте до однорідності.
Додайте сметану, а потім решту сухих інгредієнтів, поки не вийде тісто для пирога.
Приготуйте начинку для пирога (за бажанням):
Насипте борошно, корицю, сіль і коричневу сіль у миску для змішування. Розтопіть чотири столові ложки вершкового масла в невеликій мисці і, коли воно охолоне, вилийте його на сухі інгредієнти. Акуратно перемішайте все разом до утворення крихт.
Вилийте половину тіста для пирога в підготовлену форму для кексу. За бажанням намажте перший шар тіста малиновим конфітюром, а потім викладіть другу половину тіста.
Посипте пиріг крихтою і поставте в духовку. Випікайте пиріг протягом 60-65 хвилин або поки краї не набудуть злегка золотистого кольору.
Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки і дайте йому охолонути у формі протягом п'яти хвилин. Потім перекладіть його на дротяну решітку до повного охолодження.
Раніше УНІАН публікував рецепт лимонного пирога з яскравим смаком і унікальною текстурою.