Мільярдер заявив що відточування цих трьох "м'яких" навичок завжди буде приносити дивіденди вашій кар'єрі / скріншот

У найближче десятиліття мільйони робочих місць можуть бути ліквідовані або створені завдяки штучному інтелекту. Підприємець-мільярдер Марк Кьюбан назвав якості, які допоможуть людині залишатися затребуваною на ринку праці.

На його думку, щоб орієнтуватися у змінах, необхідно бути допитливим, моторним та легко адаптуватися.

"Я можу вдати, що можу передбачити, куди рухається ШІ та як саме він вплине на ринок праці, але я збрешу, я не уявляю", - сказав підприємець виданню CNBC. "Але я точно знаю, що буду уважним, спритним, допитливим та здатним адаптуватися".

Відео дня

За даними звіту LinkedIn за лютий 2024 року, адаптивність - це м'яка навичка, яка "стає дедалі більш затребуваною" в найрізноманітніших галузях. Потреба в гнучких і витривалих співробітниках на робочому місці є прямим результатом змін, що відбулися після пандемії: зростання значення ШІ, збільшення частки віддаленої та гібридної роботи, а також те, що тепер разом працюють п'ять поколінь, кожне з яких має свій стиль спілкування та жаргон.

"Усе ж таки це навичка, яку складно знайти", - сказав Джозеф Фуллер, професор Гарвардської школи бізнесу. "Люди бояться пробувати нове і терпіти невдачі. Але ви не зможете рости, не виходячи за межі своєї зони комфорту".

Відточування цих трьох "м'яких" навичок - цікавості, спритності та адаптивності - ніколи не припинить приносити дивіденди вашій кар'єрі, додає Кьюбан.

"Навички, які потрібні для роботи сьогодні, через 10 років, через 100 років, завжди одні й ті самі", - каже він.

Раніше УНІАН писав, що Воррен Баффетт назвав головну річ, у яку потрібно інвестувати для досягнення успіху.

Вас також можуть зацікавити новини: