
Дієтологи назвали найкращі продукти для сніданку, які допоможуть поліпшити рівень цукру в крові, пише eatingwell.com.
Як зазначається, сніданок - один із прийомів їжі, який часто не беруть до уваги, хоча він необхідний. При цьому продукти для сніданку не повинні бути складними, запевняють фахівці.
"Здоровий і збалансований сніданок може бути смачним, практичним і простим у приготуванні", - зазначила сертифікована дієтологиня Вандана Шет.
Директорка програми з діабету в Mount Sinai Health System Марія Фрага додала, що регулярний сніданок може "скоротити різкі підйоми й падіння рівня цукру в крові, поліпшити чутливість до інсуліну, запобігти надмірному голоду й переїданню надалі, а також стабілізувати енергію й обмін речовин, що підтримує баланс цукру в крові".
Вона порадила "прагнути споживати приблизно 8-10 грамів клітковини на сніданок, щоб почуватися ситим і підтримувати стабільний рівень цукру в крові".
Що потрібно їсти, щоб упав цукор у крові - найкращі продукти
Серед найкращих варіантів для сніданку фахівці назвали такі:
Тофу-скрамбл з авокадо та зеленню. Було доведено, що рослинні джерела, такі як тофу, корисні для людей з діабетом і тих, хто схильний до ризику розвитку діабету. Крім того, якщо ви любите яєчню-бовтанку, вам, ймовірно, також сподобається тофу-скрамбл.
Цільнозерновий тост із мигдальним маслом, ягодами та насінням чіа. Одна чашка сирої чорниці містить 4 грами клітковини, а одна столова ложка насіння чіа - майже 5 грамів клітковини.
Грецьке парфе з йогурту з корицею. Крім білка, грецький йогурт містить пробіотики, кальцій і вітамін D. Під час лікування діабету найкраще вибирати знежирений йогурт. Це пов'язано з тим, що надмірна кількість насичених жирів може збільшити ризик серцевих захворювань, які частіше розвиваються у людей з діабетом.
Вівсянка. Овес є джерелом складних вуглеводів і містить розчинну клітковину під назвою бета-глюкан, яка володіє різними корисними для здоров'я властивостями, зокрема допомагає знизити резистентність до інсуліну, рівень цукру в крові та холестерину і підтримати ваш кишечник. Збільшення споживання цільних зерен, таких як овес, також пов'язане зі зниженням ризику розвитку діабету.
Овочі (капуста, цибуля, перець, гриби, цибуля-порей, зелена цибуля і помідори). Овочі багаті клітковиною, вітамінами, мінералами та антиоксидантами, а також містять мало калорій, що може допомогти в контролі ваги. Контроль ваги є ключем до поліпшення рівня цукру в крові.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що станеться, якщо відмовитися від цукру навіть ненадовго.