Названо п'ять поширених продуктів, які ніколи не слід зберігати в холодильнику, пише express.co.uk.
За словами професора кафедри медичних наук у Відкритому університеті Каталонії (UOC), експерта з питань здоров'я та харчування Ампаро Гамеро, охолодження продуктів може в деяких випадках змінити їхній смак і текстуру або навіть прискорити їхнє псування.
Що не можна зберігати в холодильнику - 5 продуктів
Зазначається, що продукти, на які слід звернути увагу:
Часник. За словами професора Гамеро, найкраще місце для його зберігання - комора за температури близько 15 градусів. У холодильнику він може прорости через кілька днів і стати гірким на смак. Для збільшення терміну зберігання часнику його також можна зберігати в олії або в замороженому вигляді.
Хліб. Як зазначив експерт, зберігання його в холодильнику призводить до "втрати якості з точки зору його текстури і смаку". За його словами, найкращий спосіб - зберігати хліб за кімнатної температури в паперовому пакеті, загорнутому в чистий кухонний рушник.
Шоколад. Холод впливає на його гладкість і кремовість. Професор Гамеро пояснив, що різкі перепади температури змінюють текстуру шоколаду. За його словами, найкраще зберігати його в прохолодному місці, подалі від прямого світла, в оригінальній упаковці або герметичному контейнері.
Банани. Якщо покласти їх у холодильник надто рано, вони можуть стати твердими і несмачними.
Кава. Як цільні зерна, так і мелена кава вбирають вологу і втрачають свій аромат і смак. Найкраще місце для зберігання кави - герметичний контейнер у сухому прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як зберігати свіжий імбир.