Головні продукти, які допоможуть вам схуднути / колаж УНІАН, фото Pixabay

Коли йдеться про сніданок, важливо обирати продукти, які забезпечать багато енергії якщо не до кінця дня, то хоча б до обіду. Щоб ви і наситилися, і уникли стрибків цукру в крові, через які невдовзі можна відчути голод, втому та потяг до солодкого.

Важливо приділити увагу вуглеводам із високим вмістом клітковини, що задасть тон продуктивному й енергійному дню, пише дипломований дієтолог Джессіка Вілсон у матеріалі для Eat This, Not That. Адже саме клітковина відіграє ключову роль у контролі апетиту і підтримці здорового травлення.

Вілсон зібрала вісім найкращих вуглеводів, які можна їсти на сніданок для схуднення.

Відео дня

Овес

Овес містить бета-глюкан - розчинну клітковину, яка уповільнює травлення і допомагає контролювати апетит. Це робить овес ідеальним вибором для сніданку, оскільки він забезпечує тривалу енергію і ситість.

Квасоля

Квасоля багата як крохмалистими вуглеводами, так і клітковиною. Особливо популярні в усьому світі "чорні боби", які багаті на різні мінерали - залізо, марганець і фолат.

Гречана крупа

Гречана крупа багата на клітковину: всього в чверті чашки сирої крупи її міститься понад 4 грами. Клітковина дуже важлива для контролю рівня цукру і холестерину в крові, що важливо для зниження ваги і здоров'я серця.

Авокадо

Авокадо багаті корисними для серця жирами і клітковиною, що допомагає залишатися ситими.

Апельсини

Відомі високим вмістом вітаміну С, апельсини допомагають захищати клітини та підтримувати імунне здоров'я. Дослідження показують, що антиоксиданти, такі як вітамін С, можуть також відігравати роль у втраті ваги, допомагаючи зменшити запалення.

Солодка картопля (батат)

Помаранчевий коренеплід містить бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А, що, своєю чергою, підтримує зір, шкіру та імунну систему. За словами експерта, важливо стежити за розміром порцій, щоб уникнути надлишку вуглеводів.

Кіноа

Це крихітне насіння - багате білком і клітковиною - стане ідеальним доповненням до будь-якого сніданку. Всього ¼ чашки кіноа в сухому вигляді містить 4 грами клітковини. Високий вміст клітковини і білка робить кіноа особливо підходящим вибором для тих, хто страждає на діабет 2 типу, оскільки вона впливає на рівень цукру в крові.

Заморожені ягоди

Заморожені ягоди володіють тими ж поживними властивостями, що і свіжі, але водночас є бюджетним варіантом, доступним цілий рік.

Вони багаті на клітковину, яка підтримує травлення, і насичені вітаміном С для підтримки імунітету.

Інші новини про здоров'я

Раніше УНІАН повідомляв, що станеться з організмом, якщо їсти картоплю щодня. Важливо пам'ятати, що її вживання може підвищити рівень цукру в крові.

Крім того, названо звичку, якої потрібно терміново позбутися при гіпертонії. Експерт рекомендує частіше їсти вдома, а не в закладах через те, що ви не можете контролювати кількість використаної солі в ресторані.

Вас також можуть зацікавити новини: